avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... factura
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

factura

cine ma poate ajuta. am cautat sa gasesc o definitie a facturii dar nu ma multumit. stiu ca am citit undeva ca factura fiscala este un contract sub forma simplificata. asa este?
Cel mai recent răspuns: Roxana Ciuta , Avocat 20:23, 27 Ianuarie 2009
Factura reprezinta un inscris doveditor pentru o relatie contractuala pe care o aveti cu o persoana fizica sau juridica. De obicei, aceasta este insotita si de un contract, dar uzual aceasta complineste un contract, uneori pe aceasta de exemplu apare o prevedere din partea emitentului cu privire la plata unor penaliati pentru neachitarea pretului contractului la termenul stipulat. In materie comerciala factura reprezinta o proba laturi de registre, contracte, corespondenta comerciala, etc. Raspunsul este si in Drept/ul Comercial, autor Carpenaru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie, ordonanta sau...pretentii? Irina S. Irina S. Am o factura incasata partial. Debitorul meu nu vrea sa achite o diferenta de 1200 lei. Pe factura este specificat faptul ca \"tine loc de contract\" . Mai ... (vezi toată discuția)
Dovada contractului comercial, conform oug 119/2007 anjinsan anjinsan Apariţia OUG 119/2007 privind combatarea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contracte comerciale şi menţinerea ei în vigoare ... (vezi toată discuția)
Factura comerciala ce putere juridica are? Elyg Elyg Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: am emis un nr de facturi catre o societate, mentionand pe fiecare factura penalizari in caz de intarziere a ... (vezi toată discuția)