avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legalizare chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legalizare chitanta de mana

Cum se poate legaliza o chitanta de mana facuta in aprilie 1990 pentru o suprafata de pamant de 0,15 ha , proprietara de atunci are acum 85 de ani si nu a facut niciodata succesiunea dupa parintii sai. Eu am construit casa pe acel teren in 1990 si nu pot face cadastru din acest motiv. Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc.
Prin proces puteti obtine hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare , numai ca vanzatoarea trebuia sa fie unica proprietara pentru ca vanzarea sa fie legala. Ajutati-o sa faca succesiunea , angajati avocat , mergeti cu actele macar la o consultatie .
Succesiunea facuta de vanzator si incheiere contract de vanzare-cumparare sau uzucapiune. E de discutat cu actele in fata care varianta e mai rapida, mai ieftina si eventual mai sigura.
Hotararea care sa tina loc de act de vanzare-cumparare in opinia mea nu se poate face in speta.
Buna ziua am și eu o întrebare ! Dacă am o chitanța de mana pe numele mamei a tatei din anul 1993 și noi suntem 4 frati! Se mai poate legaliza?! Sau ce pot sa fac sa ajung sa fac un contract de casa ?!! Sa ajung la o soluție!! Eu locuiesc acolo din 1993 mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
flafy, utilizator
Cu siguranța Dvs trebuie sa faceti un proces de uzucapiune... va trebuie un avocat bun.
flafy a scris:

Buna ziua am și eu o întrebare ! Dacă am o chitanța de mana pe numele mamei a tatei din anul 1993 și noi suntem 4 frati! Se mai poate legaliza?! Sau ce pot sa fac sa ajung sa fac un contract de casa ?!! Sa ajung la o soluție!! Eu locuiesc acolo din 1993 mulțumesc

Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
Petre Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca care tine loc de act de vanzare cumparare fetculeana fetculeana In urma cu 10 ani am vadut un teren arabil cu act de vanzare cumparare de mana deoarece cumparatoru nu avea bani pentu act de vanzare cumparare la notariat ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana cristi valentin cristi valentin so crul meu a cumparat o casa in baza unei chitante de mana in anul 1979.vechiul proprietar nu avea acte la casa,avea doar o chitanta de mana in care cumpara ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana din 1977 cristinacraciunn cristinacraciunn Buna seara, Am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra. Parintii mei au achizitionat in anul 1979 un imobil incheiat cu o chitanta de vanzare-cumparare facuta ... (vezi toată discuția)