avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie in cazul contractului suspendat - un raspuns ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie in cazul contractului suspendat - un raspuns urgent, va rog!!!!

Buna seara,
In unitatea noastra, un salariat ce se afla in ingrijire copil, contractul de munca fiind suspendat, doreste sa demisioneze desi inca nu i-a incetat suspendarea contractului.
Intrebarea mea este daca salariatul isi poate da demisia cu preaviz 20 de zile (in codul muncii spune ca i se suspenda si preavizul) , sau daca poate sa plece cu acordul partilor?
As dori un raspuns cat mai concret.
Va multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 23 Octombrie 2012
Poate pleca cu acordul partilor (cel mai simplu), dar si cu demisie, daca angajatorul renunta la termenul de preaviz. In caz contrar, va trebui sa efectueze preavizul. Bineinteles ca pentru asta va trebui sa revina din CCC la serviciu.
Puteti va rog sa imi dati si actul normativ in care se stipuleaza acest fapt.
Mentionez ca am nevoie urgenta!
Va multumesc!
Nu trebuie sa existe un text de lege pentru asa ceva ... procedura este urmatoarea:
- cerere de incetare a suspendarii c.i./m.
- cerere de incetare a c.i.m.

Ambele cereri pot fi formulate sa-si produca efecte incepand cu aceeasi data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in timpul concediului de crestere copil dwinter dwinter Buna ziua, Din februarie anul curent sunt in concediu de crestere copil cu contractul suspendat. Firma a angajat in locul meu o persoana cu contract de ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic mona_lisa mona_lisa Buna ziua! Lucrez la o societate de asigurari in prezent fiind in concediu de crestere a copilului pana la sfarsitul acesteti luni. Daca doresc sa nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Lipsa cerere incetare suspendare cim la terminarea cic carmenbn carmenbn O salariata trebuie sa se prezinte la lucru a doua zi dupa terminarea CIC pana la 2 ani,cu o cerere de incetare a suspendarii CIM.I s-a cerut,totodata,si ... (vezi toată discuția)