avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere din CIC

Buna ziua!
Lucrez la o societate de asigurari in prezent fiind in concediu de crestere a copilului pana la sfarsitul acesteti luni. Daca doresc sa nu ma mai fiu angajata acelei societati sunt totusi obligata sa mai merg o anumita perioada la munca sau pot incheia contractul de munca in mod amiabil , anuntandu i ca nu ma mai intorc ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 7 Februarie 2012
1. Pe timpul CCC dvs. ati avut CIM suspendat asa ca la terminarea CCC trebuie sa faceti o cerere catre angajator de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

2. Mai faceti apoi o cerere de incetare a CIM (cu aceeasi data cu care solicitati reluarea activitatii) cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
Dar daca nu ma prezint la munca ce se intampla? Ideea este ca am primit o oferta de la o alta societate de asigurare care e mai avantajoasa . Cu siguranta insa ca cei la care sunt angajata nu le va conveni sa le plece un om cu tot cu portofoliu si vor face tot posibilul sa impiedice plecarea.
Daca nu va prezentati la munca, riscati desfacerea disciplinara a raportului de munca ....
daca nu ati semnat nimic in sensul acesta nu au ce sa va faca. revniti la serviciu si dati-va demisia. va trebui sa stati termenul de preaviz...
Nu este obligatoriu sa va dati demisia, puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor - situatie in care nu se acorda preaviz.

Chiar daca nu depuneti cerere de reluare a activitatii , angajatorul este indreptatit sa constate incetarea suspendarii c.i.m. si, pe cale de consecinta, reluarea activitatii ....neprezentarea dvs la munca dupa terminarea CCC da posibilitatea angajatorului sa va sancţioneze disciplinar, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

Alte discuții în legătură

Angajare persoana dupa concediu crestere copil veronitza veronitza Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este procedura de angajare la alta societate a unei persoane care se afla in concediul de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Incetare dupa ccc suciugeorgeta suciugeorgeta In cazul unei salariate care trebuie sa revina din CCC pe 03.03.2013 dar doreste sa plece la alta firma ce documente trebuie sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Terminare ccc fara intoarcere la locul de munca andaluzia andaluzia Luna viitoare se termina concediul pentru crestere al copilului dar mi-am gasit alt loc de munca. Nu am inteles clar care ar fi pasii care trebuie sa-i urmez, ... (vezi toată discuția)