avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere din CIC

Buna ziua!
Lucrez la o societate de asigurari in prezent fiind in concediu de crestere a copilului pana la sfarsitul acesteti luni. Daca doresc sa nu ma mai fiu angajata acelei societati sunt totusi obligata sa mai merg o anumita perioada la munca sau pot incheia contractul de munca in mod amiabil , anuntandu i ca nu ma mai intorc ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 7 Februarie 2012
freeelis a scris:

Nu este obligatoriu sa va dati demisia, puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor - situatie in care nu se acorda preaviz.

Chiar daca nu depuneti cerere de reluare a activitatii , angajatorul este indreptatit sa constate incetarea suspendarii c.i.m. si, pe cale de consecinta, reluarea activitatii ....neprezentarea dvs la munca dupa terminarea CCC da posibilitatea angajatorului sa va sancţioneze disciplinar, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.



Daca insa doresc sa solicit incetarea c.i.m. cu acordul ambelor parti la actualul loc de munca trebuie sa o fac la data la care se termina c.i.c adica in 23 02 2012 sau pot sa cer acest lucru maine de exemplu, astfel incat sa imi pot incepe activitatea la noul jobb cat mai curand?

In acest sens, faceti cerere de revenire din CCC si cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor cu aceeasi data ... insa pentru continuitate ar trebui ca si data inceperii noii activitati sa coincida cu data incetarii raportului de munca la fostul angajator ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana dupa concediu crestere copil veronitza veronitza Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este procedura de angajare la alta societate a unei persoane care se afla in concediul de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Incetare dupa ccc suciugeorgeta suciugeorgeta In cazul unei salariate care trebuie sa revina din CCC pe 03.03.2013 dar doreste sa plece la alta firma ce documente trebuie sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Terminare ccc fara intoarcere la locul de munca andaluzia andaluzia Luna viitoare se termina concediul pentru crestere al copilului dar mi-am gasit alt loc de munca. Nu am inteles clar care ar fi pasii care trebuie sa-i urmez, ... (vezi toată discuția)