avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare persoana dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare persoana dupa concediu crestere copil

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este procedura de angajare la alta societate a unei persoane care se afla in concediul de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 23 August 2011
cat timp este in cic contractul este suspendat. se face cerere de revnire din cic, isi da demisia de la angajatorul actual si apoi incheie un nou cim
multumesc pentru raspuns, dar nu este o alta cale, fara ca sa ma duc la fostul angajator? Eu mi-am schimbat locul de trai, in alt oras si nu am posibilitatea sa ma duc la ei. Si daca scriu cere de concediere, atunci eu trebuie sa lucrez 2 saptamani?
1. Pe timpul cat sunteti in CCC dvs. sunteti sub CIM cu angajatorul numai ca aveti CIM suspendat.
2. - Dupa ce se termina CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si, tot atunci, faceti o cerere prin care solicitati incetarea CIM prin acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
- In ambele cereri solicitati ca incetarea suspendarii CIM si incetarea CIM sa se faca cu aceeasi data (cu ziua urmatoate aceleia in care copilul implineste 2 ani).
3. Puteti sa puneti cererile si prin posta, cu confirmare de primire.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Am inteles, va multumesc frumos pentru raspuns.
Dar daca angajatorul nu imi semneaza cererea de concediere prin acordul partilor? Angajatorul poate sa ma impuna sa lucrez 2 saptamani?
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
veronitza, utilizator

Alte discuții în legătură

Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in cic - cum procedez? eumihaela eumihaela Buna ziua, In ianuarie fiul meu implineste 2 ani. Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in CIC (si unde am si ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca in timpul ccc EmiliaIoana EmiliaIoana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere al copilului pana in octombrie 2015 (am optat pentru 2 ani). Mi-am gasit alt loc de munca si as dori sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate in timpul cic la un alt angajator bumbulut bumbulut Buna ziua! Va cer sfatul privind 2 chestiuni: 1. Am optat pentru CIC de 2 ani (pana in mai 2015), dar ivindu-se o oportunitate foarte atragatoare de ... (vezi toată discuția)