1.concursul de examen pt notarii stagiarii este sub forma de grila sau sinteza, stie cineva?
2. am inteles ca s-a scos sau urmeaza sa fie scoasa obligatia de a sta pe langa un notar public. o fi adevarat?
1 numai sinteza , pt notarii stagiari , inseamna definitivatul , asta e doar sinteza , cel pt dobandirea calitatii de stagiar , si acela e tot sinteza , in circumscriptia camerei Bihor , parca se da grila din toata tara , sau mai e 1 camara , nu mai stiu , in rest , se da sinteza .
2 asa am inteles si eu , si sincer, cred asta , de anul urmator , se scoate obligativitatea de a avea un notar indrumator in prealabil.( pt a da examen in sistemul actual , trebuie ca notarul indrumator sa trimita o cerere ca doreste sa angajeze stagiar , PANA IN LUNA MARTIE , deci , daca trece de martie , si nu se stie nimic de eliminarea obligativitatii de a avea un notar indrumator , sunati la Uniunea Notarilor , poate va lamuresc ei , totusi , s ar putea sa nu se grabeasca , si sa anunte prin mai-iunie ca modifica legea, dar eu cu siguranta cred ca se liberalizeza profesia , din cate stiu eu , de anul urmator ) .
Cum devin notar?
anyana61
buna ziua! stie cineva daca pot sa sustin examenul pt notari stagiari daca NU sunt angajata in cadrul unui birou notarial? am doar 9 luni de experienta ca si ... (vezi toată discuția)
Notar
iuliana_talmaciu87
e adevarat k pentru a putea da anul acesta examenul de notar stagiar trebuia depusa cererea la colegiul notarilor de catre notarul public la care fac ... (vezi toată discuția)