avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen notar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen notar

1.concursul de examen pt notarii stagiarii este sub forma de grila sau sinteza, stie cineva?
2. am inteles ca s-a scos sau urmeaza sa fie scoasa obligatia de a sta pe langa un notar public. o fi adevarat?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Csorin , utilizator 20:17, 26 Octombrie 2012
1 numai sinteza , pt notarii stagiari , inseamna definitivatul , asta e doar sinteza , cel pt dobandirea calitatii de stagiar , si acela e tot sinteza , in circumscriptia camerei Bihor , parca se da grila din toata tara , sau mai e 1 camara , nu mai stiu , in rest , se da sinteza .

2 asa am inteles si eu , si sincer, cred asta , de anul urmator , se scoate obligativitatea de a avea un notar indrumator in prealabil.( pt a da examen in sistemul actual , trebuie ca notarul indrumator sa trimita o cerere ca doreste sa angajeze stagiar , PANA IN LUNA MARTIE , deci , daca trece de martie , si nu se stie nimic de eliminarea obligativitatii de a avea un notar indrumator , sunati la Uniunea Notarilor , poate va lamuresc ei , totusi , s ar putea sa nu se grabeasca , si sa anunte prin mai-iunie ca modifica legea, dar eu cu siguranta cred ca se liberalizeza profesia , din cate stiu eu , de anul urmator ) .

Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen admitere ca notar stagiar 2013 Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Are cineva idee cum se va desfasura examenul pentru obtinerea calitatii de notar stagiar anul acesta?? Am inteles ca s-a schimabat legea notarilor ... (vezi toată discuția)
Cum devin notar? anyana61 anyana61 buna ziua! stie cineva daca pot sa sustin examenul pt notari stagiari daca NU sunt angajata in cadrul unui birou notarial? am doar 9 luni de experienta ca si ... (vezi toată discuția)
Notar iuliana_talmaciu87 iuliana_talmaciu87 e adevarat k pentru a putea da anul acesta examenul de notar stagiar trebuia depusa cererea la colegiul notarilor de catre notarul public la care fac ... (vezi toată discuția)