avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Refacturare taxe externe
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Refacturare taxe externe

Va cer si eu un sfat in urmatoarea situatie pentru ca am tot cautat alte raspunsuri pe forum dar nu am gasit: societatea efectueaza transport international de marfuri si detine carduri Shell pe care le utilizeaza pentru taxe drum si combustibil la extern. Fiecare sofer aduce bonurile de taxe drum si combustibil care contin si tva fiecarei tari si care au fost platite cu acest card, iar ulterior primim de la Shell Hungary facturi fara tva pentru cheltuielile efectuate prin cardurile lor. Tot prin aceste carduri se va recupera si tva platit in tarile sus mentionate.
Intrebarea mea este daca declar in 390 facturile de la Shell Hungary care sun fara TVA cu toate ca pentru cheltuielile evidentiate in facturi s-a platit tva in momentul achizitionarii?

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare tampau gabriela tampau gabriela Alimentarile cu carburanti si taxele de autoband din strainatate ,facturate de Shell si OMV pentru transporturile internationale de marfuri sunt considerate ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva otomed otomed Societatea noastra are ca obiect de activitate \"Transporturi rutiere de marfuri\" si a incheiat un contract cu Shell Hungary pentru achizitia de taxe drum, ... (vezi toată discuția)
Decl. 390 tampau gabriela tampau gabriela O firma care efectueaza transport international de marfuri , alimenteaza masinile cu carburanti de la statiile OMV si SHELL din diferite tari din UE pe baza de ... (vezi toată discuția)