avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare de consiliu local
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare de consiliu local

va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema!
intre 2 primarii exista o cearta in ceea ce priveste o parcela de pamant
prima care este proprietar prin ordinul prefectului mi-a dat in concesiune pe 49 ani o suprafata spre a construi un obiectiv. numai ca parcela fiind extravilan mi-a trebuit avizul celui de-al 2 lea primar, pe care nu l-am obtinut. acum vine cel de-al 2 lea primar si-mi zice ca sa fac cerere ca o sa-mi dea el acea bucata de pamant si cu ocazia asta si certificatul de urbanism.
intrebare: 1. poate face acest lucru? se poate ca o hotarare de consiliu local emisa de o institutie si validata de comisia de contencios administrativ sa fie anulata de o hotarare a altei institutii care doar se pretinde a fi si proprietar deoarece pamantul se afla in perimetrul administrativ teritorial propriu?
2. se pot emite 2 hotarari de catre 2 institutii diferite ca personalitate juridica care sa priveasca aceasi suprafata de pamant, pe acelasi amplasament?
3. ce se poate intampla daca se intampla acest lucru, adica sa existe 2 hotarari care sa se adreseze aceleeasi persoane?
astept mesaj urgent!

Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 23:12, 27 Ianuarie 2009
In enuntul dvs. exista cateva inadvertente si nelamuriri, iar pentru a va putea raspunde cat mai pertinent va rog sa le clarificati:
1. Primaria nr. 1 nu poate fi proprietara terenului in baza ordinului prefectului. Art. 36 din Legea 18 prevede atribuirea de terenuri prin ordin al prefectului doar catre persoane fizice si se aplica doar terenurilor din intravilan.
2. Cine este aceasta "comisie de contencios administrativ"?

Astept clarificarile si va voi ajuta cu placere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate necesar pt. iesirea din indiviziune ecaterina.banarie ecaterina.banarie Mama a decedat in oct 2010 in com.Pirgaresti,jud. Bacau,unde a locuit in urma casatoriei din 1944.,dar detine o suprafata de aprox.2 ha in com.Ruginesti ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral tutu12 tutu12 In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament . Primaria ... (vezi toată discuția)
Procesverbal de punere in posesie joco joco buna am cumparat un teren pe bazade proces verbal de punere in posesie pe care nu pot optine titlul de proprietate fidca la cadastru apara ca face parte din ... (vezi toată discuția)