avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare??
Discuție deschisă în Executare silită

executare??

Buna ziua,
Societatea la care lucrez are la un furnizor o factura restanta din august 2012 pe care nu mai vrea sa o achite din motive ca furnizorul nu a respectat clauzele contractuale, dupa aceasta factura s-a si reziliat contractul de inchiriere. Furnizorul ne-a trimis mesaj azi ca nu doreste sa storneze aceasta factura si mai mult decat atat a facut "demersuri la nu stiu ce executor si o sa ne blocheze conturile". Vreau sa va intreb daca poate face acest lucru si in ce conditii se poate ajunge sa ne oblige sa achitam aceasta factura.
Mentionez ca societatea noastra mai are in derulare un alt contract de inchiriere cu acest furnizor contract la care si-a indeplinit toate obligatiile de plata deci nu este rau platnic.
Mihaela
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nastasemihaela , utilizator 21:05, 24 Octombrie 2012
In lipsa clauzerlor contractual negociate si asumate de parti este hazardat a emite raspuns la obiect
Studiati cluzele contractual convenite
Daca ati incheiat contractul dupa intrarea in vidoare a NCC si l-ati inregistrat la fisc atunci el esdte titlu executoriu iar creditorul se poate adresa unui executor pentru a-l pune in executare. Daca credeti ca sunteti nedreptatiti puteti sa faceti contestatie la executare.
Multumesc pt. raspuns! Contractul a fost incheiat in august 2012, este intre persoane juridice si nu este inregistrat la fisc! Contractele de inchiriere intre pers. juridice se inregistreaza la fisc??
Mihaela
Nu se inregistreaza la fisc contractele intre persoane juridice. Daca nu este in forma autentica, nu este titlu executoriu.
De ce nu s-ar inregistra la fisc si de ce doar contractele autentice sun titluri executorii in conditiile in care codul civil ne da voie?

Caracterul executoriu Art. 1.798
Contractele de locatiune incheiate prin inscris sub semnatura privata care au fost inregistrate la organele fiscale, precum si cele incheiate in forma autentica constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele si in modalitatile stabilite in contract sau, in lipsa acestora, prin lege.

Si conform L. 31/1990 atunici cand se inchiriaza un imobil cu destinatia sediu social este obligatorie inregistrarea contractului la finante.

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract la anaf lacramioara81 lacramioara81 Buna ziua! Contractele de inchiriere incheiate de persoane juridice cu persoane fizice se inregistreaza la ANAF? De ex. municipiul este proprietarul ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere. clauza privind caracterul de titlu executoriu prin vointa partilor gabrieladina gabrieladina Urmatoarea clauza:\"Prezentul contract reprezinta titlu executoriu prin vointa expresa a partilor\", este legala si ce consecinte implica in cazul in care este ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere persoana juridica Alexandra_imoplaza Alexandra_imoplaza Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu daca dupa noul cod civil, contractul de inchiriere incheiat sub semnatura privata (fara a fi prezentat la ANAF, deoarece ... (vezi toată discuția)