avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inregistrare contract la ANAF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inregistrare contract la ANAF

Buna ziua!

Contractele de inchiriere incheiate de persoane juridice cu persoane fizice se inregistreaza la ANAF? De ex. municipiul este proprietarul locuintelor ANL, incheiand contracte cu persoane fizice....trebuie inregistrate la ANAF?
Am inteles ca, constituie titlu executoriu, dar daca nu au fost inregistrate, se poate obtine obligarea chiriasului de a plati chiria restanta si evacuarea lui, prin hotarare judecatoreasca? (in lipsa titlului executoriu "oferit" de inregistrarea la ANAF).
Aceasta procedura se aplica contractelor incheiate inainte de 2011?
Cel mai recent răspuns: lacramioara81 , utilizator 08:02, 9 Martie 2016
Atat locatorul cat si locatarul persoane juridice pot inregistra la ANAF contractele de inchiriere, Nu numai persoanele fizice.
Procedura a fost instituita in 2013 si nu se aplica pentru contractele incheiate anterior acestui moment.
Conform art.1.798 NCC Contractul de locatiune incheiat prin inscris sub semnatura privata care au fost inregistrate la organele fiscale precum si cele incheiate in forma autentica constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele si in modalitatile in contract sau, in lipsa acestora , prin lege.
Multumesc!
Iar dupa 2013, daca nu se inregistreaza, care sunt consecintele?
Nu vor constitui titlu executoriu, dar se poate obliga locatarul la plata chiriei si va putea fi evacuat pe cale judecatoreasca, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere persoana juridica Alexandra_imoplaza Alexandra_imoplaza Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu daca dupa noul cod civil, contractul de inchiriere incheiat sub semnatura privata (fara a fi prezentat la ANAF, deoarece ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere. clauza privind caracterul de titlu executoriu prin vointa partilor gabrieladina gabrieladina Urmatoarea clauza:\"Prezentul contract reprezinta titlu executoriu prin vointa expresa a partilor\", este legala si ce consecinte implica in cazul in care este ... (vezi toată discuția)
Executare?? nastasemihaela nastasemihaela Buna ziua, Societatea la care lucrez are la un furnizor o factura restanta din august 2012 pe care nu mai vrea sa o achite din motive ca furnizorul nu a ... (vezi toată discuția)