avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare spatiu proprietate cooperatista
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare spatiu proprietate cooperatista

Buna ziua
O cooperativa detine un spatiu la parterul unui bloc de locuinte.
Spatiul este construit , odata cu blocul in anii '80. Nu a fost intabulat si nici nu a facut obiectul vreunei tranzactii. Pentru intabulare se solicita de catre intabulator concesionarea terenului de sub cladire. S-au facut nenumarate demersuri la primarie pentru obtinerea acestui document de concesionare, toate soldate cu refuzul consilului local. Ce trebuie intreprins pentru intabularea spatiului cu pricina?
Mentionez ca sunt trei blocuri in localitate (rural) si la celelate doua spatii parter s-a facut intabularea cu mai multi ani in urma, acesta fiind in situatie similara cu celelate doua. Au fost construite din fonduri intercooparatiste si nimeni nu contesta proprietatea lor.
Astept un sfat , multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: AntiStress , utilizator 23:36, 24 Octombrie 2012
Nu cred ca se poate concesiona terenul de sub cladire, pentru ca astfel, restul proprietatilor, vor trebui sa plateasca "un impozit", impropriu spus, catre detinatorul terenului.
Prin urmare, terenul nu va fi concesionat, ci va ramane al Statului Roman, fiind platit un anumit impozit pe teren, de catre toti proprietarii de imobile din acea cladire, inclusiv de catre firma cooperatista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietari de apartamente marina2 marina2 Buna ziua, S-a ivit o problema mai complicata pentru noi si va rugam poate ne indrumati putin prin hatisul legilor si a interpretarii ... (vezi toată discuția)
Terenul de langa blocul de locuinte concesionat ? Diana Delia Diana Delia Buna seara, am nevoie de clarificari privind legalitatea concesionarii unui teren (care se pare ca face parte din domeniul public), teren avand latimea de 1 ... (vezi toată discuția)
Atribuire, superficie, uzucapiune, concesionare teren pt. garaj legal construit GhiVal GhiVal Am construit in 1995 (cu autorizatie) un garaj, pe terenul proprietatea Statului Roman. Garajul a fost dat in folosinta definitiva in 1998 si inscris in ... (vezi toată discuția)