avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reevaluarea terenurilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reevaluarea terenurilor

stiu ca dupa 3 ani de la achizitionarea unui teren acesta trebuie reevaluat.
Va rog sa-mi spuneti daca e corecta afirmatia si eventual, baza legala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 10:59, 11 Februarie 2009
"Art.2^2. Începând cu data de 1 ianuarie 2008, activele
fixe corporale de natura construcţiilor şi terenurilor aflate în
patrimoniul instituţiilor publice vor fi reevaluate cel puţin o dată la
3 ani, în condiţiile prevăzute la art.21, de o comisie numită de
conducătorul instituţiei publice sau de evaluatori autorizaţi conform
reglementărilor legale în vigoare, rezultatele reevaluării urmând a fi
înregistrate în contabilitate până la finele anului în care s-a efectuat
reevaluarea..."
Lege 79/2008
Acest articol de lege face referire la terenurile proprietatea institutiilor publice...intrebarea este: prevederile de reevaluare se aplica si terenurilor aflate in portofoliul institutiilor private? Un SRL, achizitioneaza un teren, are dreptul sa-si reevalueze terenul? Daca da, la ce interval de timp?
Poti face reevaluarea terenurilor si in fiecare an,daca vrei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal reevaluare bunuri publice maxine maxine Buna ziua, Cine este indreptatit sa faca reevaluarea bunurilor publice? Proprietarul bunurilor publice sau concesionarul ? Daca imi puteti da si un temei ... (vezi toată discuția)
Reevaluare active fixe bgeorgeta bgeorgeta ART. 3 ORD 3471/2008 (1) Activele fixe corporale ale institutiilor publice se reevalueaza dupa cum urmeaza: a) activele fixe corporale aflate in ... (vezi toată discuția)
Reevaluare imobil MIR ANDY UNIVERSAL SRL MIR ANDY UNIVERSAL SRL am preluat o societate care are inregistrata in contabilitate o cladire(farmacie) achizitionata in 1997 la valoarea de 10.000 lei. cladirea este amortizata ... (vezi toată discuția)