avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare proprietate

Avem doua proprietati si dorim (eu si sotia) sa cedam una din ele unuia din cei doi fii ai noistri. Acest fiu are si handicap accentuat de auz.
Care este forma cea mai facila si care sunt avantajele-dezavantajele posibile.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 16:23, 23 Octombrie 2012
Important este ce fel de 2 propietati, Daca propietatea pe care doriti sa io oferiti fiului dvs, reprezinta mai putin de 75% din bunurile dvs mobile si imobile, atunci puteti face un contract de donatie ori un testament pe numele fiului dvs ( urmand ca sotul supravietuitor dvs sau sotul dvs sa renunte la mostenire ). Daca reprezinta mai mult de 75 % pt evitarea unor eventuale probleme este indicat un contract de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune când există un moștenitor oligofren și un testament făcut în favoarea altcuiva andrey_f_c andrey_f_c in urma cu 4 ani, sotul si sotia mi-a facut pe numele meu un testament in care spune ca dupa moartea lor, bunurile mobile si imobile imi revin mie. Ei mai ... (vezi toată discuția)
Drepturi de mostenitor alexanderfisher alexanderfisher citeva intrebari privind mosteniri tatal meu a decedat acum trei ani, supravietuit de sotia lui (mama mea vitrega) cu care nu a avut alti copii, si care a ... (vezi toată discuția)