avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord de asociere nerespectat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord de asociere nerespectat

Nerespectarea acordului de asociere in cadrul unei asociatii de proprietari atrage dupa sine dizolvarea asociatiei?. Imi spuneti va rog care sunt repercursiunile nerespectarii acestui acord.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:33, 24 Octombrie 2012
In ce consta nerespectarea acordului?
Dispozitiile in vigoare precizeaza modalitatea de infiintare asociatie de proprietari
Incalcarea acordului de asociere nu are drept consecinta dizolvare asociatiei de proprietari
Pentru raspuns la obiect detaliati situatia cu care va confruntati
Nu a fost respectata prevederea din acordul de asociere care precizeaza modul in care se impart cheltuielile de curatenie(salariu femeii de serviciu). Va rog sa imi spuneti care sunt riscurile la care este expusa asociatia din cauza acestie nerespectari? Daca aceasta nerespectare a acordului poate genera dizolvarea asociatiei?
Va multumesc
In niciun caz!
Plus ca in acordul de asociere nu se prevad chestiuni care sunt reglementate de legi. Cu atat mai putin daca sunt contrare legilor in vigoare.

Repartizarea salariului femeii de serviciu se face conform HG 1588/2007 in functie de cota-parte indiviza. Intra la categoria salarii si indemnizatii. Nu este o categorie separata.

Nu are nicio legatura cu acordul de asociere si nici nu ar putea duce la desfiintarea asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul întreținerii Iuniik Iuniik Bună seara. Am și eu o întrebare in legătură cu repartizareA cheltuielilor intro asociație de locatari. La o primă ședință am hotărât să ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste corect femeia de serviciu? dborsanu dborsanu Cum platiti femeia de serviciu? La noi discutia era sa se plateasca dupa cota-parte indiviza, adica cei cu 3 camere sa plateasca mai mult decat cei cu 2 ... (vezi toată discuția)
Retragere asociatie de proprietari Videodek Videodek stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea ... (vezi toată discuția)