avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenzi rutiere
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenzi rutiere

Am 2 amenzi rutiere platite in alt oras decat cel de resedinta. Nu s-au inregistrat in baza de data si mi-au trimis somatie. Am mers la primaria unde am platit amenzile si mi-au spus ca arhiva nu este acolo ci in alt oras de care apartin si ei. Am trimis acolo cerere scrisa si mi-au spus ca nu figurez in baza lor de date, cu mentiunea ca orasul unde am platit are arhiva lui proprie. Am trimis o adresa scrisa primariei unde am platit si mi-au raspuns ca nu imi pot trimite copii ale chitantelor, deoarece arhiva se afla la o institutie specializata pentru a o lega. Au trecut cateva luni de atunci si ma gandeam sa trimit o alta cerere. Cei de la primarie nu doresc de nici o culoare sa caute chitantele in arhiva, asta e clar dar ma intrebam daca exista vreo modalitate prin care sa-i oblig sa faca acest lucru. Exista asa ceva? Sau ma resemnez cu nepasarea functionarilor publici si cu banii luati de 2 ori. (intre timp le-am platit din nou, deoarece nu imi puteam plati impozitul la masina). Va multumesc
Cel mai recent răspuns: clara112 , utilizator 14:40, 26 Octombrie 2012
Staruiti la conducerea serviciului pentru a vi se comunica raspuns oficial la cererea oficial adresata
Ma intereseaza daca exista ceva din punct de vedere legal si de care ma pot folosi. Vreau sa stiu, daca functionarii primariei au libertatea de a gasi diverse motive fictive si ca urmare sa nu imi caute respectivele chitante, drept pt care, eu am ce face sau nu...
In cererea trimisa primariei, am specificat ziua, luna si anul in care sunt platite respectivele chitante. Nu am trimis o cerere in care am specificat doar anul in care s-a facut plata ca sa fie "acul in carul cu fan" cum spuneti dumneavoastra. Dupa ce am facut dovada platii de mai multe ori, nu am mai tinut cont de chitante(rau am facut). Sunt de acord, as fi evitat astfel de batai de cap dar, avand in vedere ca la primaria respectiva exista maxim 10 chitante pe zi(nu vorbim despre un oras mare) cu siguranta este vorba despre rea vointa.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Nu lucrez in sistem si ma revolta asemenea situatii care ni se pot intampla fiecaruia.
Mai trimiteti o adresa catre Primarie,adresati-o sefului Administratiei Financiare , cu aviz de primire .Asteptati raspunsul lor oficial prin posta 30 zile.In cazul neprimirii/nerezolvarii,depuneti online o sesizare catre ANAF in care aratati ca prin solicitarile facute,nu ati primit niciun raspuns.De multe ori o adresa scrisa rezolva problemele. Cred ca puteti mentiona in sesizare ca va veti adresa ANAF-ului in cazul in care nu va pun la dispozitie chitantele solicitate.
Nu sunt de acord cu cele scrise de dl Humuz,functionarii publici trebuie sa fie la dispozitia cetatenilor,indiferent de solicitari.
Ati fost mintita grosolan, actele de casa cum sunt cele de la casierie au regim special, acestea se inregistreaza fila cu fila, se snuruiesc(sigiliu), nicidecum aceste acte nu au fost trimise la legat, de obicei vin firmele autorizate si depun aceasta activitate acolo in sediu.

Este dreptul dvs sa obtineti o copie dupa chitanta, stiti cum ii puteti misca putin din loc, pomeniti de un ziar sau o televiziune ca le duceti acolo, cautati sa ajungeti si la primar, uneori functionari isi aloca niste drepturi suplimentare.

Plata dvs nu a ajuns la primaria dvs, deoarece amenzile rutiere se fac venit la bugetul local al primariei care incaseaza. Daca trimiteati copie dupa chitanta la organul constatator care va amendat, atunci amenzile nu mai erau debitate inca o data.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
gmancila, utilizator

Alte discuții în legătură

Solutie pentru pierderea cm siamina siamina Buna seara In urma solicitarii unei copii dupa CM pentru un imprumut am descoperit la inceputul acestei luni (si eu, si firma la care lucrez) ca a disparut ... (vezi toată discuția)
Se poate obtine o copie dupa chitanta platii impozitului pt auto FlorinPr. FlorinPr. Se poate obtine o copie dupa chitanta platii impozitului pt auto E vorba de o masina mercedes 168 ,ce face parte din masa suscesorala a defunctului meu tata. ... (vezi toată discuția)
Recuperare act de vanzare cumparare ladyy2 ladyy2 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.Cum si de unde pot recupera un act de vanzare -cumparare care s-a intocmit acum vreo 50 de ani dar care din pacate ... (vezi toată discuția)