avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... registre obligatorii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

registre obligatorii

Buna ziua!

Pentru o societate comerciala nou infiintata care sunt registrele obligatorii ? Stiu ca registrul unic de control si registrul inventar trebuie neaparat, dar as vrea sa stiu unde se inregistreaza cele doua registre si in ce termen legal?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:34, 24 Octombrie 2012
In termen de 30 de zile de la data inregistrarii trebuie sa achizitionati registrul unic de control.
Va mai trebuie registrul de evidenta fiscala.
Ca registre contabile: registrul de casa, registrul nir, registrul jurnal, registrul inventar si registrul cartea mare.
Daca sunteti inregistrat ca platitor de tva va trebuie registrul de vanzari si registrul de cumparari unde treceti facturile.
Daca aveti activitatea de comert va trebuie si registrul raport de gestiune zilnica.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
george-neagu, moderator
registrul inventar trebuie inregistrat la finante?
Nu se mai inregistreaza la ei. Aveti informatii la adresa www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare jurnal de incasari si plati florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am o intreprindere individuala, cu obiect de activitate comert cu amanuntul. Stiu ca este necesar sa completez jurnalul de incasari si plati, ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila pfa Viorel8891 Viorel8891 Buna ziua,activez ca Persoana Fizica Autorizata si as dori sa aflu ce evidenta contabila sunt obligat sa am daca obtin venituri din activitati comerciale in ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)