un proprietar poate sa faca ce vrea el cu bunurile cat timp este in viata.
Modalitatea pe care o alege insa, este esentiala.
Un contract de vanzare cumparare catre descendenti ( copii) poate fi desfiintat. la fel si o donatie.
Va recomand un contract de intertinere adica vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. daca descendentul ( copilul) isi respecta obligatia de intretinere ( adica va hraneste, va imbraca, va duce la doctoretc) atunci nimeni nu-i poate face nimic si averea ramane a lui.
Un contract de vînzare-cumpărare nu poate fi desfiinţat dacă plata preţului este efectivă. Dovada plăţii preţului prin transfer bancar nu poate fi combătută. Nici nu există prezumţia de gratuitate decît dacă vînzarea se face cu rezerva uzufructului sau cu sarcina unei rente viagere.
Cred că soluţia contractului de întreţinere este una mult mai păguboasă. Ea ar fi utilă doar în situaţia în care actul dintre părinte şi descendent ar fi o donaţie pe care aceştia vor să o mascheze. Altfel, nu-i văd rostul. Neprestarea întreţinerii poate fi dovedită la fel de uşor de către rezervatari, dacă întreţinerea nu este efectivă.
Act de donatie
tini1982
Buna ziua, tatal meu a decedat iar mama vitrega traieste. Eu am fost dat in grija mamei mele de mic, ei divortand. Tatal meu impreuna cu mama vitrega sau ... (vezi toată discuția)
Renta viagera
niculaucarmen
buna ziua, speta mea este urmatoarea: am bunici cu varsta de peste 65 ani, au in proprietate mai multe terenuri si vor sa incheie un contract de renta viagera. ... (vezi toată discuția)