avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic sau Concediu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic sau Concediu?

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: Intr-o firma cu aprox 100 angajati trebuie sa incetam activitatea 10-14 zile. Am persoane care mai au concediu de odihna de efectuat dar si persoane care nu mai au zile de CO.

Cum procedez? In cazul in care bag pe toata lumea in somaj tehnic, nu voi mai avea timp sa le dau diferenta de zile de CO celor care mai au zile. Daca le dau lor CO si ceilalti vor avea somaj tehnic, cei cu somaj vor fi avantajati (au luat si CO si stau si acasa pe bani). Sa fie in fara plata nu am cum.

Nu stiu deloc ce sa fac... aveti vreun sfat? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 25 Octombrie 2012
Este obligatoriu sa intre in CO in aceasta perioada ?
Este obligatoriu pentru ca nu mai am cand sa le dau concediile pana la sfarsitul anului. Si nu se prevede alta pauza in productie in curand.
valicu23 a scris:
cei cu somaj vor fi avantajati (au luat si CO si stau si acasa pe bani).


Si care este problema?
Art. 146 C.mun.
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
..

Codul Muncii prevede posibilitatea acordarii CO si in anul urmator pentru anul precedent ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Co suplimentar ionescu0 ionescu0 se poate efectua co suplimentar in anul urmator ? daca da, care este baza legala?multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Planificare concediu de odihna AlexandraLevi AlexandraLevi Buna ziua, In ceea ce priveste planificarea concediului de odihna, in cazul in care salariatul mai are cateva zile restante aferente anului 2011, cum ar ... (vezi toată discuția)