avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent crestere copil

Buna ziua! Am o cunostinta care se afla intr-o situatie si eu nu stiu cum sa o ajut...Este vb de o familie tanara, care au un bebelus de 6 luni. Mamica nu a lucrat cu carte de munca si prin urmare tatal copilului beneficiaza de stimulentul de 500 de lei pentru ca el lucreaza si acum. Se pare ca sunt ceva probleme la locul de munca al acestuia si nu stie ce s-ar intampla in situatia in care ar fi concediat, pierde stimulentul?Sau in situatia in care si-ar da demisia? Mentionez faptul ca stimulentul este pt 2 ani, ca si perioada. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
andreiutza_l, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreiutza_l , utilizator 22:09, 24 Octombrie 2012
OUG 111/2010
Art. 25
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.

Art. 17
(1) Dreptul la stimulentul de insertie prevazut la art. 7 inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
b) beneficiarul nu mai realizeaza venituri supuse impozitului si nici nu se afla in concediul pentru cresterea copilului;

Pe perioada cat tatal copilului beneficiaza de stimulentul de inserie, nu poate fi concediat.(art.25), in schimb, daca el demisioneaza, pierde dreptul la acest stimulent.(art.17)
1. Conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, art.25(4), salariatul care se afla in plata stimulentului de insertie nu poate fi concediat decat ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

2. Tot din OUG 111/2010:

Art. 26
(1) Constituie contraventie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art. 25 si art. 38 alin.(3) si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.

(2) Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1) si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele cu atributii de control ale Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
...

3. - Daca va fi concediat sesizati imediat Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala pentru a sanctiona pe angajator.
- De asemenea contestati decizia de concediere la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
Va multumesc pentru raspunsuri! Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicere concediere pe perioada platii stimulentului de insertie Dragos Dimitrescu Dragos Dimitrescu Buna ziua, Care este termenul pana la care o salariata care beneficiaza de plata stimulentului de insertie nu poate fi concediata? (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Daiana89 Daiana89 Buna seara, As dori sa stiu in cazul in care mama nu a avut dreptul la ccc iar tatal a optat odata cu incetarea concediului maternal pentru stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Concediere in stimulent de insertie ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Se poate concedia o persoana aflata in stimulent de insertie? A fost in concediu crestere copil 1 an si-a reluat activitatea si acum primeste ... (vezi toată discuția)