avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua. sunt casatorita si am o fetita de 3 ani. vreau sa divortez, suntem amandoi de acord. m ar interesa sa apelez la un avocat. ce acte imi trebuie,taxe etc iar in cazul partajului cum se procedeaza.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 12:41, 24 Octombrie 2012
In prima faza trebuie sa obtineti hotararea de divort, iar apoi se poate discuta despre partaj.
Divortul se poate obtine la notar sau in instanta.
Notarul public poate constata desfacerea casatoriei daca ambele parti sunt de acord cu divortul si se inteleg cu privire la stabilirea locuintei copilului, la numele pe care il veti purta dupa divort, contributia la cheltuielile de crestere si educare a copilului.
De asemenea puteti divorta in fata instantei, daca se prezinta ambii soti, si convin asupra: divortului, locuintei copilului, pensiei de intretinere.
Aveti nevoie de: cerere de divort, certificatul de casatorie, certificatul de nastere al copilului, adeverinta privind veniturile realizate de catre soti.
Taxa de timbru pentru divort este de 39 lei la care se adauga onorariul de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid stoicamike stoicamike sunt casatorita de 5 ani si am un copil de 1 an. As vrea sa stiu in cat timp as putea divorta (cat mai repede de preferinta) in ce modalitate si cat ar ... (vezi toată discuția)
Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord marusca marusca Am urmatoarea intrebare: am 2 prieteni casatoriti din 1993 si care au un singur copil in virsta de 19 ani.Ei sint despartiti in fapt de 12 ani.Pot solicita ... (vezi toată discuția)