buna ziua. sunt casatorita si am o fetita de 3 ani. vreau sa divortez, suntem amandoi de acord. m ar interesa sa apelez la un avocat. ce acte imi trebuie,taxe etc iar in cazul partajului cum se procedeaza.
In prima faza trebuie sa obtineti hotararea de divort, iar apoi se poate discuta despre partaj.
Divortul se poate obtine la notar sau in instanta.
Notarul public poate constata desfacerea casatoriei daca ambele parti sunt de acord cu divortul si se inteleg cu privire la stabilirea locuintei copilului, la numele pe care il veti purta dupa divort, contributia la cheltuielile de crestere si educare a copilului.
De asemenea puteti divorta in fata instantei, daca se prezinta ambii soti, si convin asupra: divortului, locuintei copilului, pensiei de intretinere.
Aveti nevoie de: cerere de divort, certificatul de casatorie, certificatul de nastere al copilului, adeverinta privind veniturile realizate de catre soti.
Taxa de timbru pentru divort este de 39 lei la care se adauga onorariul de avocat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort rapid
stoicamike
sunt casatorita de 5 ani si am un copil de 1 an. As vrea sa stiu in cat timp as putea divorta (cat mai repede de preferinta) in ce modalitate si cat ar ... (vezi toată discuția)