Buna ziua! Sunt posesoarea unui spatiu comercial, pe care l-am inchiriat unei firme SC. Am incheiat cu SC. un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani. Una din obligatiile locatarului era sa-si plateasca chiria intr-un cont stipulat in contract. Acest lucru nu s-a intamplat, incat am fost nevoita conform contractului sa-i trimit o notificare de executare silita. Termenul este de 5 zile, de la emitrerea acestei notificari. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. In cazul in care acesta refuza sa semneze ca primeste aceasta notificare,executarea se va face in continuare?
2.In cat timp trebuie sa evacueze spatiul pt ca eu sa reintru in posesia lui?
3. In cazul in care nu figureaza nimic ca bun pe numele acestei firme, care sunt urmatorii pasi, pt ca eu sa-mi recuperez chiria?
4.Executarea se va face in baza unei hotarari judecatoresti?
5.Care ar fi fost modalitatile LEGALE, ca el sa plateasca aceasta chirie, in afara contului stipult in contract?
6. Ii pot face totusi si o plangere la parchet pt inselaciune?
Va multumesc, si va rog daca se poate , persoanele care sunt in masura sa-mi raspunda, sa-mi detaileze fiecare supunct. Va multumesc inca odata!
1. Dacă notificarea este trimisă prin executirul judecătoresc, refuzul de a o primi se va solda cu afişarea notificării, ceea ce, procedural, are aceeaşi valoare ca şi primirea ei.
2. Dacă există în contract clauza care să vă permită rezilierea unilaterală, aplicaţi acea clauză, cu respectarea termenului de preaviz. Dacă nu, evacuarea o puteţi obţine doar după rezilierea judiciară a contractului.
3. Veţi urmări bunurile viitoare ale debitorului (sume de bani încasate, bunuri achiziţionate)
4. Executarea poate fi făcută în temeiul contractului de închiriere, dacă:
- contractul este sub semnătură privată, înregistrat la fisc, sau
- contractul este în formă autentică
(art.1798 Cod civil). Adresaţi-vă unui executor judecătoresc.
5. Cu acceptul dumneavoastră, poate face plata în numerar
6. Da. Dar fără rezultat. Fapta nu constituie înşelăciune.
Da, totul este facut prin executor. In notificare i se aduce la cunostinta ca , contracutul este reziliat, pt nerespectarea obligatiilor( adica neplata chiriei), pt care imi datoreaza suma de...
Contractul este inregistrat la fisc, unde eu am platit in tot acest tipm impozit pe venit din chirie, insa eu niciodata nu am intrat in posesia chiriei, pt ca de fiecare data mi se promitea ca va achita toata suma restanta pana acum. Vreau sa mentionez ca nu mi-a dat nici o luna pe chirie de la inceputul contractului si pana acum ( este vb de 7 luni), de aceea intrebam daca ii pot face o plangere pe penal pt inselaciune si eventual abuz de incredere. Iar in legatura cu plata in numerar nici vorba.