avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dilema intr-un contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dilema intr-un contract de inchiriere

Faptele ; intr-un contract de comodat , un proprietar , persoana fizica, da cu titlu gratuit un imobil unei agentii imobiliare (in care proprietarul este administrator),cu scop de administrare si inchiriere pe o perioada de 10 ani .,trecand la obligtiile comodatarului; ,,sa conserve bunul,adica sa se ingrijeasca de el ca un bun proprietar;sa foloseasca bunul conform destinatiei lui; sa restituie bunul la termenul stabilit , iar la obligatiile comodntului; sa nu -l impiedice pe comodatar sa foloseasca bunul pana la termenul stabilit; sa restitue comodatarului eventualele cheltuieli, sa plateasca despaguniri civile comodatarului pentru viciile pe care le cunoaste dar nu le-a adus la cunostinta comodatarului.mai este specificat ca ; comodatarul poate inchiria sau dupa caz subanchiria imobilul total sau partial.
Intrebari ; 1. eu semnez un contract de inchiriere sau de subanchiriere?
2. eu pot la randul meu sa cer drept de subanchiriere?
3. exista riscuri suplimentare in derularea contractului intre mine x srl , si agentia de imobiliare?
4.in cazul in care contractul de comodat inceteaza intre proprietar si agentia de imobiliare inainte de termen, (contractul lor are specificat un articol in care ,,prezentul contract inceteaza de plin drept ,fara a mai fi necesara intervwentia unui tribunal ,instanta ...)

Ce ma sfatuiti ?va multumesc anticipat pentru ajutor .
Cel mai recent răspuns: ganesh , utilizator 14:15, 24 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc mult pentru raspuns !Eu sunt cea care doreste sa inchirieze de la agentia imobiliara care are administrator chiar propietarul comodant.Deci , proprietarul devine si comodant (persoana fizica)si comodatar(prin reprezentare ca dministrator a agentiei de imobiliare)deci ,dublu rol.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat / drepturi ghotycul ghotycul Buna ziua. [b]Printr-un contract de comodat ce drepturi revin celui ce va fi utilizator?[/b] Aici m-ar interesa daca proprietarul de drept poate sa strice ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat clara112 clara112 A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)