Faptele ; intr-un contract de comodat , un proprietar , persoana fizica, da cu titlu gratuit un imobil unei agentii imobiliare (in care proprietarul este administrator),cu scop de administrare si inchiriere pe o perioada de 10 ani .,trecand la obligtiile comodatarului; ,,sa conserve bunul,adica sa se ingrijeasca de el ca un bun proprietar;sa foloseasca bunul conform destinatiei lui; sa restituie bunul la termenul stabilit , iar la obligatiile comodntului; sa nu -l impiedice pe comodatar sa foloseasca bunul pana la termenul stabilit; sa restitue comodatarului eventualele cheltuieli, sa plateasca despaguniri civile comodatarului pentru viciile pe care le cunoaste dar nu le-a adus la cunostinta comodatarului.mai este specificat ca ; comodatarul poate inchiria sau dupa caz subanchiria imobilul total sau partial.
Intrebari ; 1. eu semnez un contract de inchiriere sau de subanchiriere?
2. eu pot la randul meu sa cer drept de subanchiriere?
3. exista riscuri suplimentare in derularea contractului intre mine x srl , si agentia de imobiliare?
4.in cazul in care contractul de comodat inceteaza intre proprietar si agentia de imobiliare inainte de termen, (contractul lor are specificat un articol in care ,,prezentul contract inceteaza de plin drept ,fara a mai fi necesara intervwentia unui tribunal ,instanta ...)
Ce ma sfatuiti ?va multumesc anticipat pentru ajutor .
multumesc mult pentru raspuns !Eu sunt cea care doreste sa inchirieze de la agentia imobiliara care are administrator chiar propietarul comodant.Deci , proprietarul devine si comodant (persoana fizica)si comodatar(prin reprezentare ca dministrator a agentiei de imobiliare)deci ,dublu rol.
Contract de comodat
clara112
A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)