avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executari silite drepturi salariale castigate in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executari silite drepturi salariale castigate in instanta

Buna ziua, eu va intreb daca e bine si corect pentru ca am niste nelamuriri si sa nu va suparati dar e mai bine sa intreb specialistii. S-au castigat foarte multe drepturi salariale ale profesorilor din scoala pe legea 221, pe legea 330 ,dobanzi am calculat toate drepturile si in anul acesta am dat cei 5% din ambele hotatari. Mai multi salariati ,au contactat un expert contabil ,platit de catre ei sa fie siguri pe sumele calculate si apoi au contactat un executor judecatoresc pentru executare silita. am primit dosarul de la executor cu toate documentele si hotararea instantei ca s-a incuviintat executarea silita. Si vor mai fi si alte persoane. Platesc aceste executari silite sau nu? Va multumesc anticipat si va rog sa-mi dati un raspuns.

Cel mai recent răspuns: liceulfiliasi , utilizator 09:42, 25 Octombrie 2012
Legea nr.188/2000, art.37(3):

Executorii judecătoreşti nu pot condiţiona punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti de plata anticipată a onorariului

Cheltuielile de executare (care includ şi onorariul) sunt în sarcina debitorului urmărit, ele fiinc comunicate debitorului odată cu somaţia de plată.

Prin urmare, cred că singurele sume care ar trebui avansate executorului sunt cele cu privire la taxe şi cheltuieli poştale, sume pe care urmează să le recuperaţi după finalizarea executării silite.

Multumesc frumos dar nu de onorariul lui vorbeam, eu nu m-am exprimat corect, e vorba daca dau banii oamenilor prin aceasta executare silita, daca am voie sa le dau, pentru ca aud si eu ca una ca alta, legea 230/2011 spune ca orice executare silita se suspenda de drept dar pe hotararea judecatoreasca irevocabila a executarii silite legiuitorul spune de codul civil si de curtea constitutionala. eu asta as vrea sa stiu mai bine, am executare silita irevocabila dau banii oamenilor ?
OK, am înţeles.

Dumneavoastră nu trebuie să daţi banii salariaţilor, ci executorului judecătoresc, el urmînd să facă distribuirea sumelor încasate.

Executorul poate lua banii nu doar în urma plăţii voluntare pe care o faceţi în contul bancar indicat de el, ci şi prin poprire.

E adevărat că prin OUG nr.71/2009 (aprobată cu modificări prin L.230/211), art.1 alin.(2) se prevede că pînă în anul 2016 executările silite în materie sunt suspendate de drept.

Acuma, dacă instanţa a încuviinţat executarea silită, lăsaţi-l pe executor să scoată castanele din foc. Să procedeze la poprire, la ce ştie el mai bine să facă.

Dumneavoastră nu riscaţi nimic. Chiar dacă neplata drepturilor salariale stabilite prin hotărîri judecătoreşti constituie infracţiune, aveţi de partea dumneavoastră OUG 71/2009. Prin urmare, nu veţi putea fi condamnat pentru nerespectarea hotărîrii. Sau, mai ştii? În România, statul de drept poate fi plin de surprize.

daaa, multumesc foarte mult, pai asa e bine, adica nu mai stau eu sa dau la fiecare om banii , e simplu, se vireaza banii la executor si el face plata. Pana sa citesc ce mi-ati spus dvs am mai vb si eu cu alt executor si mi-a spus exact de ati zis si dvs. Da, instanta asa a hotarat, ca se incuvinteaza executarea silita si este irevocabila. Ma bucur ca am vb cu dvs si daca mai am intrebari n-am sa ezit sa va intreb. Sanatate si numai bine!
buna dimineata, hai sa va spun o bomba, azi de dimineata de la trezorerie au spus ca si executarile silite intra sub incidenta ordonantei si ca nu se pot pune in executare. ce ziceti de asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu c_andreea c_andreea Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca in urma unei hotariri judecatoresti de executare silita se trece si la poprirea salariului chiar daca nu este pe card, si ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dum3 Dum3 Buna ziua! Am o situatie careia nu-i dau de cap. in anul 2012 am primit o notificare de la biroul unui executor cum ca imi vor executa silit ap. Ma-am judecat ... (vezi toată discuția)
Onorariu handsu handsu In urma executarii silite , onorariul executorului poate fi cerut de acesta in nume propriu de la debitor ,mai ales , ca suma ramasa a fost achitata ... (vezi toată discuția)