avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... \\"tulburarea posesiei\\"?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

"tulburarea posesiei"?

Buna ziua,
Am o matusa care a mostenit un teren agricol(extravilan) de 20.000mp. Are o sentinta judecatoreasca din care reiese ca ii revin 20.000mp in comuna ABC Tarlaua x, parcela y. Acum sa va spun ce problema are: primaria de care apartine terenul respectiv a dat locuri de casa fix pe acel teren (el fiind extravilan), nu mai zic ca trenul este lucrat(insamantat cu grau). Ei(cei de la primarie ) s-au legat de faptul ca nu ar avea intabularea facuta si au decis sa o mute de acolo fara sa ii ceara acordul.
Ce sfaturi mi-ati da in acest caz? Cum poate ea sa ii dea pe oameni afara de pe terenul ei?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: RaduCristian87 , utilizator 16:13, 25 Octombrie 2012
Primaria are vreo dovada ca acel teren nu este intambulat si nu apartine matusii dvs?
Matusa are un act (sentinta judecatoreasca),deci ea este proprietara. Puteti sa mergeti cu matusa si la O.J.C.P.I.si sa ceara un act de acolo in care vi se spune cine e proprietar. Cu acel act de la O.J.C.P.I.si sentinta judecatoreasca,aveti destule dovezi in care reiese ca matusa este proprietara,si poate sa dea in judecata primaria ptr eliberare acte constructie ptr alte persoane.
ok,multumesc
Problema mare e ca aia s-au apucat de construit. Dar este o problema ca nu are intabularea facuta?
La asta nu stiu ce sa mai zic,insa va spun o experienta.
O familie au cumparat o casa cu teren care era neintambulat. Au mers cu proprietarul,cu acte de la primarie in care dovedea ca casa si terenul era al lui,la un avocat. Avocatul s-a ocupat cu aceste chestii mergand in judecatorie ca sa intambuleze casa si terenul. Mai adaug ca avocatul a trimis si un topograf sa masoare.
Apoi in instanta s-a rezolvat totul,s-a facut actele de vanzare-cumparare,iar noii proprietari au intambulat casa si terenul.

In cazul dvs presupun ca avand acea sentinta judecatoreasca,in acea sentinta spune si unde se afla acel teren,cati mp,etc. Cu acest document puteti sa-i dati in judecata primaria. Insa intrebarea mea este: La primarie matusa dvs avea inscris in registrul agricol acest teren pt care platea impozit?
Mai adaug ca puteti sa aduceti in instanta vecinii de langa acel teren in care proprietarii de langa terenul matusii dvs poate sa fie martori si sa spuna ca terenul a fost lucrat de matusa dvs ani de zile etc.

Succes
multumesc de sfat:)
Sigur ca plateste impozit pe acel teren, deci figureaza inscris la reg agricol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare karcsika1958 karcsika1958 Care sant coditile ce trebuie pentru intabularea in CF unei teren extravilan,Teren agricol cu vegetatie forestiere.,Multumesc foarte frumos daca primesc un ... (vezi toată discuția)
Cui sa ma adresez?ce trebuie sa fac? nelu s nelu s Buna seara, in 2007 am cumparat un teren arabil de 5000 m.p. prin sentinta judecatoreasca. Cand am mers sa ma inregistrez la primarie,la registrul agricol,mi ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 50-60 de ani!? eleodorul eleodorul Buna,sunt la inceputul cumpararii unui teren extravilan(pasune)care se afla in spatele gradinii mele in suprafata de aproximativ un hectar!M-am interesat la ... (vezi toată discuția)