avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ipoteca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ipoteca

Situatia este urmatoarea:
Am un client care doreste sa incheiem un contract de vanzare cumparare pt. marfuri produse de mine.
Prin contract se obliga sa achizitioneze in cursul anului 2009 produse in valoare de 100.000 euro.
Vrea sa garanteze contractul (ca o sa plateasca marfurile) cu o ipoteca pe un bun imobil. E unic asociat si unic administrator deci e simpla formalitate.
Intrebare...
Cum se face ipoteca asta avand in vedere ca nu am o suma certa... Inca nu a luat nicio marfa. Se poate incheia ipoteca pentru garantarea contractului? Pentru ce suma?
Este o garantie de buna executie?
Un model, ceva...?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cabinet avocat nicoleta balica , Avocat 19:53, 6 Februarie 2009
ca sa nu aveti probleme ulterioare, ar trebui sa indicati in contractul de ipoteca o valoare fixa, determinata. Vă sugerez sa indicati fie valoarea apartamentului, fie valoarea contractului. de asemenea, nu uitati să menţionati în contractul de ipoteca nr. contract comercial pentru care se intituie ipoteca, clar scopul ipotecii fiind garantarea indeplinirii cu bună credinţă a obligaţilor de plată asumate prin contractul comercial. model de contract găsiti la notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat comercial Dacă puteti să mă ajutati cu cu model de contract de mandat comercial O A.F. sau un S.R.L. ar trebui să comercializeze (vândă )produsele furnizate de ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)
Marfuri fara factura rosossrl rosossrl Buna ziua! Am o intrebare. Am cumparat un spactiu cu acte in regula, unde a functiona un magazin, proprietarul a vandut tot, inclusiv marfa/produsele pe ... (vezi toată discuția)