avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Corectitudinea unui mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Corectitudinea unui mediator

Sunt solicitat sa merg la un mediator ales de sotia mea (eu am vrut sa alegem unul la intamplare, adica tras la sorti sau...). Ea insista sa facem medierea numai prin acest mediator. Cum nu stau bine financiar nu-mi permit un avocat dar, vreau sa ma asigur ca la mediere nu sunt dezavantajat sau informat eronat de un mediator partinitor. Cum as putea sa ma asigur de corectitudinea (deontologia profesionala) a acestui mediator? In principiu as fi de acord cu divortul daca as obtine un program avantajos de vizitare a minorului tinand cont ca sotia mea este foarte grabita in a obtine acest divort cat mai repede (nu indraznesc sa ma gandesc la motive dar nici nu mai conteaza). Si inca ceva. Ea tine mortis sa-si pastreze numele meu si dupa casatorie. Ma afecteaza cu ceva?
Ma rog, prioritara e intrebarea referitoare la corectitudinea mediatorului.
Multunesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 09:06, 31 Octombrie 2012
Din toata povestea cu mediatorii trebuie sa retineti doar ca ei nu au voie sa dea sfaturi, solutii, nu au voie sa va influenteze deciziile, ei doar va mijlocesc comunicarea, tin un echilibru in discutia dintre d-voastra si sotie, iar daca ajungeti la un acord si doriti ca acesta sa va redacteze un Acord de mediere, va trece acolo toate clauzele si toate doleantele d-voastra. Trebuie sa va dea timpi aproximativi egali de vorbire, etc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
n53 a scris:

Minorul se va da în custodie comună foștilor soți ;


În România sunt foarte rare cazurile de „custodie comună” (de fapt e vorba de „domiciliu comun” al minorului la ambii părinți).

Probabil vă refereați la exercitarea autorității părintești în comun, care reprezintă altceva.

De regulă la divorț se dispune exercitarea autorității părintești în comun de ambii părinți, se stabilește domiciliul copilului la unul dintre părinți, iar celuilalt i se stabilește un program de vizitare.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
Patrick_, utilizator
Mediatorul, indiferent cine l-a ales, este o persoana NEUTRA si IMPARTIALA.
In fapt, el nu face alceva decat sa ia act de VOINTA PARTILOR.
Ati fost la intalnirea solicitata in vederea semnarii contractului de mediere?
Daca nu, este bine sa mergeti, sa discutati cu el, sa vedeti ce solicitari/doleante are sotia. In urma acestei discutii o sa va decideti daca semnati sau nu contractul si apoi sa participati impreuna cu sotia la medierea propriu zisa.In urma sedintei de mediere, tot ce ati solicitat si sotia accepta ,v-a fi trecut in acordul de mediere.
Daca nu semnati nimic nu aveti ce sa patiti.
Ar fi fost bine sa fiti insotit de avocat pentru a se putea verifica corectitudinea informatilor.
Mediatorul vrea sa stinga litigiul si rolul lui este sa va convinga sa va intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea in caz de divort cu minori fediucelfelicia fediucelfelicia buna ziua,am 2copii in varsta de 4 si5ani.sotul este sofer dar in ultimul timp sa apucat de bautura fiind violent fizic si verbal.cum as putea proceda si daca ... (vezi toată discuția)
Infidelitate- dovezi divort simplis simplis Sunt sigur ca are pe altcineva in strainatate unde lucreaza .Am inregistrari ambientale ale convorbirilor telefonice ale ei cu alte colege din care reiese ca ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez ana_mokdad ana_mokdad suntem casatoriti de aproximativ 5 ani si avem un copil de aproape 4 ani cum as putea sa divortez cat mai repede si copilul sa mi-l dea mie? (vezi toată discuția)