avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

Buna seara,
In cazul achizitionarii unui autoturism second hand, inscris in data de 28.11.2008 pentru care s-a achitat "taxa de poluare in vederea efectuarii primei inmatriculari in Romania" in valoare de 6276 RON, se mai poate recupera aceasta taxa ?
In cazul unui raspuns afirmativ, va rog sa-mi precizati care sunt actele necesare pentru recuperarea taxei.
Care este varianta ce presupune costurile cele mai mici pentru recuperarea taxei.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima,
Cristian BUCUR
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 15:40, 29 Octombrie 2012
dovada achizitionarii auto din stat UE, cartea tehnica auto, certif. inmatriculare, decizia de calcul a taxei (finante), chitanta cu care ati achitat taxa, chemati in judecata administratia financiara a loc unde ati achitat taxa, solicitand restituirea acesteia, adresata Tribunalului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto VS_ABUTOAIEI VS_ABUTOAIEI Am achizitionat autoturism Mercedes Vito in anul 2009, mai exact in ianuarie. Masina era noua din anul 2008. Sistemul de achizitionare leasing. Firma de ... (vezi toată discuția)