avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum reconciliati art. 80 din Legea nr. 168/1999 cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum reconciliati art. 80 din Legea nr. 168/1999 cu art. 6 din Legea nr. 304/2004

art. 80 din Legea nr. 168/1999
Termenul de recurs este de 10 zile de la data comunicării hotărârii pronunţată de instanţa de fond


Legea nr. 304/2004
CAPITOLUL II
Accesul la justiţie

Art. 6. - (1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime în exercitarea dreptului său la un proces echitabil.
(2) Accesul la justiţie nu poate fi îngrădit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 25 Octombrie 2012
Legea nr.168/1999 este abogata ...
Aici spune ca e in vigoare:
[ link extern ]

Indiferent, exista si-n Codul de procedura civila:
Art. 284
Termenul de apel este de 15 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel.

care iarasi este in conflict cu Art. 6 din Legea nr. 304/2004
Nu este nicio contradictie cu acest articol invocat de dvs .. legea nr.168/1999 a fost abrogata de Legea nr.62/2011 (ultimul rand din link-ul indicat de dvs).

Codul de procedura civila reprezinta dreptul comun, insa de la acesta se poate deroga prin norme speciale ceea ce nu contravine cu nicio dipsozitie legala in vigoare.
Legea dialogului social. Lege nr. 62/2011
Art. 45
(2) Termenul de recurs este de 15 zile si curge de la comunicarea hotararii. Pentru procuror termenul de recurs curge de la pronuntare.


Nu se mai poate deroga legal de la termene in privinta recursurilor, cum ar fi Art. 284 Cod de procedura civila, fiindca s-a stabilit jurisprudenta, adica practica unitara a dreptului prin declararea recursului tardiv fara temei de fapt de catre cel putin o instanta de judecata. Chiar daca este ilegal, practica neunitara a dreptului inseamna discriminare, ceea ce iarasi e un conflict intre lege si hotararea judecatoreasca cu efect de lege asupra justitiabilului, ori, precedentul a stabilit deja jurisprundenta, coroborat cu, dreptul in Romania se aplica unitar, sau, nu este drept, recte este ilegal.

Deci, ori e ilegal, ori e ilegal =D>

Ori respectam legea, despagubim justitiabilii si repunem pe rol toate recursurile sanctionand instantele de judecata, ori respectam legea si in acelasi timp o desrespectam si nu facem nimic just =D>

Se practica a doua varianta... cu exceptii...

Asa ceva... =D>
:offtopic:

Cred ca mesajul initial al dvs se referea la altceva .. daca continuati sa deviati discutia pe un alt subiect, va pot spune ca aveti posibilitatea- cum de altfel v-am mai atras atentia si prin M.P. - sa deschideti alte topicuri cu problema dvs ...

Alte discuții în legătură

Concediere art 61 lit.a Vioreld Vioreld buna ziua. in cazul in care un salariat va fi concediat cf art 61 lit.a, acesta va sta sau nu 20 zile in preaviz? (vezi toată discuția)
Expertize contabile judiciare otto2007 otto2007 va rog sa imi spuneti unde gasesc ultimile norme actualizate pt efectuarea expertizelor contabile judiciare. Nu ma refer la expertize fiscale ci la cele ... (vezi toată discuția)
Hotarari in litigii de munca Katt Katt Avand in vedere prevederile art. 200 si 214 din Legea nr. 62/2011 privind Dialogul Social, in raport cu art. 278 Cod Procedura Civila si art. 274 Codul muncii ... (vezi toată discuția)