avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Am o urgențã in legãtura cu titlul de calatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Am o urgențã in legãtura cu titlul de calatorie

Buna!sunt căsătorita in Londra si am un bebe de 3 luni!in Decembrie vrem sa mergem in România doar ca am o nedumerire!pe certificatul de naștere englezesc al bebelusului sunt trecută pe numele sotului si pe cel românesc la fel,mentionez ca am fost trecută pe baza certificatului englezesc. Toate astea au fost făcute la consulatul României la Londra iar cand am încercat sa ii fac pasaportul bebelusului am fost refuzata tot de ei pt ca nu mi-am schimbat buletinul.intrebarea mea este daca ii fac copilului titlul de calatorie vom putea călători cu avionul daca eu prezint buletin cu numele de fata si certificatul de căsătorie ca sa dovedesc ca sunt căsătorita?astept raspuns urgent,va rog!andrus codruta!!!multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:25, 25 Octombrie 2012
Buna ziua, ori va schimbati buletinul pana in decembrie, ori luati si pt dvs titlu de calatorie, ori iese tatal cu bebelusul si dvs cu buletinul, altfel nu puteti iesi pt ca nu va mai numiti asa cum scrie in buletin, iar actele bebelusului va dau de gol.
Daca ati fi calatorit terestru.. nu era mare bai, dar in avion n-o sa va urcati decat daca aveti mult noroc, ori nu puteti risca sa pierdeti costul biletelor.
Si cu titlul de calatorie nu voi avea probleme,nu?multumesc mult
Titlul de calatorie este un act de identitate, deci nu veti avea probleme. Dar, pana in decembrie puteti sa imputerniciti la ambasada sau consulat, pe cineva din tara caruia ii trimiteti alaturi de imputernicire si actele in original(-certif de nastere al dvs. al copilului , certif de casatorie, buletinul si cartea dvs.de alegator expirate , contractul pe casa) si care va achita 11 lei la impozite si taxe la primarie si se deplaseaza la serviciul de evidenta a persoanelor pentru a va face o noua carte de identitate, pe care pana in decembria o trimite la Londra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare unui un nou-nascut britanic pt o calatorie dus-intors uk-romania-uk doinasv doinasv Fiica mea, casatorita de 3 ani cu un britanic, domiciliaza in Londra, dar inca nu are Pasaport Britanic. Asadar, in Certificatul de Casatorie are numele de ... (vezi toată discuția)
Buletin cu numele vechi CHMarius CHMarius Buna , Eu si sotia ne am casatorit in UK recent inainte sa se nasca fetita. Buletinul ei nu am reusit sa il schimbam si vrem sa ne intoarcem in Romania ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru copil in marea britanie, inregistrare acte de stare civila straine teddyana teddyana Buna ziua, numele meu este Ana si am nevoie de ajutor. Locuiesc in Anglia cu sotul meu care este albanez si avem o fetita de 1an si 2luni, vrem sa ii facem ... (vezi toată discuția)