Buna dimineata.
La sfarsitul acestei luni mi se va termina concediul de crestere al copilului pana la 2 ani, iar societatea la care am lucrat s-a desfiintat. Eu la inceputul lunii am depus cererea de reincepere a activitatii pentru care inca astept raspuns oficial.
Beneficiez de somaj? In cat timp dupa terminarea concediului trebuie depus dosarul?
In cazul in care fostul angajator intarzie cu raspunsul oficial ce pot face? Carei institutii trebuie sa ma adresez?
Multumesc.
Buna dimineata!
Beneficiati de somaj deoarece ati avut 12 luni lucrate inainte de a intra in CIC. Durata depinde de stagiul de cotizare pe care il aveti (6 luni daca aveti minim 12 luni lucrate, 9 luni daca aveti minim 5 ani lucrati, 12 luni, daca aveti peste 10 ani vechime).
Societatea la care ati lucrat, chiar daca s-a desfiintat, trebuie sa va raspunda pt clarificarea contractului de munca. Aveti nevoie de niste declaratii de la ei pt a putea face dosarul de somaj, printre care si dovada ca s-a desfiintat locul de munca.
Daca depuneti dosarul in 10 zile de la incetarea contractului de munca beneficiati de somaj in continuare (ex a incetat contrctul de munca pe 1, beneficiati de somaj de pe 2). Daca nu va gasiti alt loc de munca, puteti depune dosarul de somaj in termen de 1 an de la incetarea contractului (sper sa nu gresesc in privinta asta).
...
Societatea la care ati lucrat, chiar daca s-a desfiintat, trebuie sa va raspunda pt clarificarea contractului de munca.
....
In conditiile in care s-a desfiintat societatea angajatoare cum mai poate raspunde ? ... in pseta, va trebui sa ia legatura cu lichidatorul societatii.
Eu la inceputul lunii am depus cererea de reincepere a activitatii pentru care inca astept raspuns oficial.
si cererea unde a fost depusa?
stiu ca depinde de la caz la caz. am o prietena care a fost in situatia asta. a lucrat la un xerox care s-a desfiintat, dar cand a terminat CIC l-a sunat pe sef, ca doar nu s-a desfiintat si telefonul lui :) si au rezolvat problema.....
Cererea a fost depusa la sef. Nu stiu ce sa mai cred pt ca mi-au dat si nr de inregistrare si a fost stampilata si semnata. Ei asa mi-au spus...ca s-a desfiintat...
In sectorul privat nu exista obligativitatea ca un angajtor sa raspunda intr-un anumit termen la o solicitare din partea unui salariat ... potrivit art.8 alin.3 din HG nr.500/2011, angajtorii au obligatia de a elibera la solicitarea scrisa a salariatilor documentele existente in dosarul de personal al acestora ... refuzul acestora putand face obiectul unei sesizari la ITM.