In prezent sunt in concediu ingrijire copil pana la 2 ani,copilul meu avand 1 an si jumatate.Peste sase luni ar trebui sa reincep munca.In decursul acestui timp,societatea la care am activat s-a inchis ,iar seful meu a redeschis imediat o intreprindere individuala cu acelasi profil,in speta comert.In cazul in care seful nu va dori reintoarcerea mea pe vechiul post(acum are un lucrator in locul meu)as avea vreo sansa la somaj?Iar daca da,de ce criterii se va tine seama in conditiile in care eu nu am decat 8 ani de cotizatie la bugetul de stat ,inclusiv cei 2 ani de crestere copil si de ce perioada de timp voi putea beneficia de somaj?
1. Dvs. aveti CIM cu vechea firma nu cu intreprinderea individuala.
2. Dupa terminarea CCC faceti cerere catre angajator (vechea firma) prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Deoarece unitatea nu mai exista (dar exista fostul patron) veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Perioada de CCC nu este perioada de cotizare la somaj.
5. Conform celor 6 ani de cotizare la somaj veti beneficia 9 luni de indemnizatie de somaj.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Somaj dupa ccc
dana-stefi
Buna ziua,astazi am facut o cerere prin care solicit reinceperea activitatii cu data de 5 iunie dupa ccc pt a-mi da o decizie ce imi trebuie la dosar ca sa ... (vezi toată discuția)