Buna, am si eu o nelamurire: sotul meu a fost angajat pentru o perioada de 2 luni la o firma pe functia de tehnician retele de telecomunicatii; la sfarsitul lunii ii expira contractul si seful lui a zis ca nu-l mai poate incadra pe aceiasi functie ci pe cea de operator pentru ca ii trebuie studii superioare; din cate stiu eu, cu studii superioare esti inginer, nu tehnician; de ce pana acuma s-a putut si acuma cand trebuie sa-i faca contractul pe perioada nedeterminata, nu se mai poate pe aceasta functie; mentionez ca el a terminat scoala de arte si meserii si are diploma de electromecanic. A mai lucrat la o firma si acolo tot ca si tehnician a fost incadrat. Imi puteti spune si mie va rog cum e corect sa fie incadrat? Multumesc.
Angajatorul nu este obligat prin lege nici sa ii prelungeasca contractul pe perioada nedeterminata, nici sa ii ofere un nou contract pe perioada determinata.
Nu exista limite de studii privind incadrarile pe posturi in domeniul privat.
pt alcida20
Conditiile de studii (medii, superioare, etc.) pentru anumite posturi le stabileste angajatorul si ele trebuie sa se regaseasca intr-un document: CCM, Regulament de Organizare si Functionare, fisa de post, etc..
Daca pt postul de operator a stabilit ca si conditie de studii: "studii superioare" atunci numai cei care indeplinesc aceasta conditie pot fi angajati pe acel post.