avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Retinere impozit la sursa de catre un contractant ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Retinere impozit la sursa de catre un contractant nerezident in Romania

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema :
caz:
Societate americana tip MLM fara sucursala in Romania (are doar un numar de TVA), cu sucursala in Olanda , are distribuitori( persoane fizice si juridice) in Romania carora le plateste comisionane. Vanzarea efectiva a produselor o efectuiaza firma, vanzare la distanta, distribuitorul facand doar promovare.
Atat intre Romania si SUA cat si intre Romania si Olanda exista conventii privitoare la dubla impunere.
Impozitul si celelalte taxe aferente veniturilor din comisioane se retin la sursa de catre firma contractanta sau fiecare distribuitor rezident in Romania isi achita aceste taxe la fisc?
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Prestare servicii firma din sua irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, O microintreprindere neplatitoare de tva va emite o factura de servicii programare website catre o firma din SUA. In aceste conditii, se emite ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru activitati prin internet nucu$ nucu$ Buna ziua tuturor! Un contribuabil are urmatoarea dilema privind obligatia/modalitatea de declarare/plata a impozitului pe venit. Situatia de fapt:cetatenie ... (vezi toată discuția)
Publicare carte pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi ... (vezi toată discuția)