avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termenul de prescriptie al unei sentinte civile ...
Discuție deschisă în Executare silită

Termenul de prescriptie al unei sentinte civile irevocabila si executorie

Buna ziua,
Urmare unui proces inceput in decembrie 2010, la data de 6 aprilie 2012, in urma mai multor recursuri inaintate de parata, am primit o hotarare irevocabila, prin care am castigat drepturi salariale pentru anii 2007, 2008, 2009.
Va rog sa imi spuneti pana la ce data pot sa initiez recuperarea drepturilor castigate prin executor judecatoresc.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: praetorian , utilizator 17:40, 14 Decembrie 2012
Termenul de prescriptie al dreptului de a solicita executarea silita este de 3 ani de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.
In cazul litigiilor de munca, data când se naşte dreptul de a cere executarea silită este data cand hotararea a devenit executorie.
Multumesc de raspuns, mai am o nelamurire, cand se aplica termenul de prescriptie de doar 18 luni?
Termenul de prescriptie a executarii silite este de 3 ani

Hotararea fiind executorie de drept, termenul curge de la data cand momentul ca aceasta dobandeste caracterul executoriu.

Termenul de prescriptie,poate fi cumva intrerupt sau suspendat?Daca da,in ce cazuri?Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita-prescriptie? teodorescu sorinela teodorescu sorinela Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema: am investit cu formula executorie un titlu in termen legal. De la momentul primirii prin posta(asa am ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere sorin85 sorin85 Buna ziua, As vrea sa stiu in cazul existentei unei sentinte judecatoresti civile prin care esti obligat la plata unei sume catre terti,in ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale luminitatoma luminitatoma Daca dispozitia de reincadrare mi-a fost inmanata/comunicata la 3 ani si o zi de la data cand a fost emisa, mai am sanse sa-mi recuperez in instanta drepturile ... (vezi toată discuția)