avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune probleme

Buna ziua , va rog ajutati-ma cu un sfat .Am o cunostinta care este vaduva de curand si vrea sa faca succesiunea pe apartamentul pe care l-a avut impreuna cu sotul, in bucuresti.Apartamentul a fost obtinut la schimb cu apartamentul lor din sibiu unde stateau acum 18 ani.Pentru succesiune notarul ii cere actul de cumparare al apartamentului vechiului proprietar (din bucurestI), nu il are pentru ca in SIBIU unde s-a facut schimbul notarul nu ia cerut asa ceva proprietarului din bucuresti.unde sa caute acest act, in conditiile in care vechiul proprietar care se mutase la sibiu a murit deja acum 18.unde sa se duca??? la icral???unde ???
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:20, 25 Octombrie 2012
incercati dezbaterea succesorala pe cale judiciara in fata instantei. nu veti avea nevoie de actul fostului proprietar
Daca in contractul de schimb este mentionat in baza carui act (numar, data si cine l-a emis)detinea dretul de proprietate cel din Bucuresti, atunci puteti incerca sa faceti demersuri la arhivele notariale sau la arhivele statului, unde se pastreaza acte de proprietate.

Puteti sa va adresati si la Impozite si Taxe Locale pt a obtine un istoric de rol fiscal, unde se va preciza in temeiul carui act detinea proprietatea fostul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut contractul de la apartament galosh galosh Am tot cautat sfaturi pentru pasii care trebuiesc urmati in cazul pierderii/distrugerii a contractului de la apartament, si nu am gasit. Apelez aici ca poate ... (vezi toată discuția)
Acces si identificare parti comune imobil alexberi alexberi In care acte ale unui imobil se regaseste descrierea spatiilor cu acces comun? Dintre actele cunoscute de mine sunt: - actele de proprietate ale ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune in instanta Pavel Florina Pavel Florina Suntem 5 frati ( 3 de tata si 2 de mama) , un apartament pe numele bunicii paterne, tatal decedat cu 2 ani inaintea bunicii ( a mamei lui ), noi fratii de mama ... (vezi toată discuția)