avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte succesiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte succesiune in instanta

Suntem 5 frati ( 3 de tata si 2 de mama) , un apartament pe numele bunicii paterne, tatal decedat cu 2 ani inaintea bunicii ( a mamei lui ), noi fratii de mama am aflat dupa 9 ani de moartea tatalui si a bunicii , am vrut sa facem amiabil succesiunea pt bunurile bunicii paterne dar nu au fost de acord fratii de tata , abia am scos duplicate la certificatele tatalui si bunicii de deces , dar acum ne lovim de contractul casei care nu ni se pune la dispozitie . Am fost sa scoatem un duplicat de la arhiva fostului Icral de unde s-a cumparat casa , iar acolo ni s-a spus ca trebuie sa aducem de l notariat scrisoare care sa ateste ca suntem mostenitori si avem nevoie de contractul casei pentru a introduce succesiunea prin judecatorie. La notariat ni s-a spus ca fara actul de proprietate nu ni se poate emite nici o dovada nici o scrisoare nici un certificat care sa ateste calitatea noastra de mostenitori . Ce pot face in cazul acesta ? Am obtinut istoricul de rol de la taxe si impozite , am obtinut certificatul de atestare fiscala pentru imobilul pt care trebuie sa dezbatem succesiunea dar acum suntem trimisi de la notar la fostul icral si de la fostul icral la notar . Ce si cum pot sa fac ca sa pot obtine duplicat la contract ?

Alte discuții în legătură

Succesiune zflorentina zflorentina Buna ziua, am nevioe de un sfat in legatura cu o succesiune. Lucrurile stau astfel: bunicul din parte tatalui meu a plecat cu actele casei in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Mostenire gabielle88 gabielle88 Bună ziua. Numele meu este Raluca, sunt a doua fiica a unei familii. Tatăl meu a decedat în luna mai, iar mama mea este în viata, locuiește în casa ... (vezi toată discuția)
Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)