avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa de Scolarizare Academia de Politie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa de Scolarizare Academia de Politie

Legea invatamantului precizeaza ca un student poate beneficia de finantare de la buget doar pentru un singur program de licenta, iar eu inainte de a fi student al Academiei am terminat o facultate unde am fost pe locurile de la buget.
Stiind acest lucru la inceputul anului I m-am interesat de plata taxei de scolarizare dar nu am primit nicio informatie. Acum cand sunt in ultimul an am fost informati ca studentii aflati in aceasta situatie vor fi nevoiti sa plateasca taxa de scolarizare. In acest sens fiecare student a fost intrebat daca si in ce regim a mai studiat la o alta facultate.

Problema e ca timp de doi ani nu am semnat niciun contract de studii si nici nu am fost informati ca ar trebui sa platim vreo taxa.

In ce mod ar putea sa ne fie ceruti banii in acest moment? Se poate sa ni se ceara banii si pe cei doi ani pe care noi deja i-am terminat?
Eu stiu ca la o facultate, la inceputul fiecarui an, se semna un contract de studii unde erau stipulate si eventualele taxe de scolarizare, insa noi nu am semnat asa ceva. Se poate sa ni se ceara sa semnam contracte pentru anii anteriori?

Am citit in legi si regulamente dar aceasta situatie nu este explicata. Scenariul cel mai rau ar fi ca sa ni se conditioneze intrarea in licenta de plata sumelor datorate.
Exista posibilitatea ca intreaga suma sa ne fie ceruta inainte de terminarea ultimului an?
Cel mai recent răspuns: anthynidiany , utilizator 13:21, 8 Ianuarie 2013
Si eu sunt interesata de acest subiect si nu am gasit nimic despre aceasta taxa, nici o idee despre ce suma este vorba. Pe site-ul Academiei este mentionat studiul la taxa, insa nu dau prea multe detalii. Stie careva sa-mi zica cam despre ce suma ar fi vorba si daca iti asigura un loc de munca la finalizarea cursurilor?
s-a vehiculat o suma atunci cand am fost admis si anume 28mil pe an
locul de munca a fost asigurat pana acum pentru toate promotiile, insa odata cu criza ce a afectat grav si Romania promotiile au fost amanate
promotia 2011 a fost incadrata in decembrie
promotia 2012 la sfarsitul lui noiembrie

la inceputul studiilor se semneaza un acord prin care te angajezi sa nu pleci 10 ani din minister
asta vroiam sa aflu. am citit ca persoanelor admise la taxa nu li se ofera dreptul la incadrare(Facultatea de Arhivistica), absolvind o facultate ca oricare alta. Pe site-ul Academiei nu sunt mentionate decat cele 15 locuri la taxa si cam atat, nu sunt alte detalii ca in cazul Facultatii de politie sau pompieri.
Incadrarile stiu ca au fost amanate in ultimii ani, asta nu ar fi o problema. Vroiam sa stiu daca se procedeaza si in cazul Facultatii de Arhivistica ca si la celelalte facultati(dreptu la incadrare, masa, cazare etc.)
multumesc mult
studentilor de la arhivisitica nu li se ofera locuri la terminarea facultatii
nu stiu cum si ce platesc studentii de la arhivistica, stiu doar ca ei au spatii de cazare in academie, mananca la cantinele academiei, dar nu stiu daca platesc pentru acestea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă termin acum o facultate (3 ani exclusiv la taxă) și mai ... psychoone psychoone Dacă termin acum o facultate (3 ani exclusiv la taxă) și mai vreau să fac una, aceea o să fie la buget indiferent de media pe care o am sau influențează ... (vezi toată discuția)
Ingradirea unui drept potyzzor00 potyzzor00 Buna ziua. acum 2 ani am vrut sa particip la concursul de admitere la Academia de Politie A.I.Cuza iar dupa testarea psihologica ,la care am declarat admis, cu ... (vezi toată discuția)
Legislatie invatamant universitar mihaelagutu mihaelagutu Buna ziua, am si eu o intrebare in ceea ce priveste invatamantul universitar. Am terminat deja o facultate dar la particular iar in prezent ma pregatesc ... (vezi toată discuția)