avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... restituire garantie buna executie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

restituire garantie buna executie

Am avut un contract de prestari servicii-dirigentie santier. Durata contractului nostru de prestari servicii a fost mai scurta decat contractul de lucrari constructii, care nu este finalizat nici la aceasta data. Pot cere restituirea garantiei de buna executie, conf.HG 95/2006, art.92 (2)? Exista un document "special" care sta la baza restituirii garantiei de buna executie?
Cel mai recent răspuns: cateldestept , utilizator 10:27, 26 Octombrie 2012
În cazul contractului de servicii, autoritatea contractantă are obligaţia de a elibera/restitui garanţia de bună execuţie în cel mult 14 zile de la data îndeplinirii de către contractant a obligaţiilor asumate prin contractul respectiv, dacă nu a ridicat până la acea dată pretenţii asupra ei.

Citiţi mai mult: [ link extern ]
Ce semnifica "de la data îndeplinirii de către contractant a obligaţiilor asumate prin contractul respectiv"=data finalizarii contractului nostru de prestari servicii? Pentru ca autoritatea contractanta spune ca este procesul verbal la terminarea lucrarilor incheiat cu constructorul, dar contractul nostru de prestari servicii dirigentie santier s-a incheiat inaintea finalizarii constructiei, lucrarea fiind supravegheata de alt diriginte de santier in continuare? Este corect, serviciile prestate de noi fiind de mult timp incheiate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie buna executie -dirigentie de santier cateldestept cateldestept Am avut un contract prestari servicii dirigentie santier. Pentru restituirea garantiei de buna executie se specifica \\"...in termen de 14 zile de la data ... (vezi toată discuția)
Durata contractuala - valabilitatea contractului shpaima shpaima Am un contract semnat in ianuarie 2016 pentru dirigentie de santier la niste obiective in constructie cu o autoritate publica centrala (minister) La ... (vezi toată discuția)
Cod cpv - 2 atestate diferite geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Lucrez pe partea de achizitii publice la o institutie publica si va deranjez cu urmatoarea intrebare: - avem in derulare 2 lucrari: una pentru ... (vezi toată discuția)