avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen plingere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

termen plingere penala

Daca am depus o plingere penala la 3 luni dupa ce am aflat ca o persoana mi-a folosit
actele de identutate,actele de proprietate-copii- si le-a depus la electrica fara sa stiu,falsificind semnatura mea ptr un nou contract,efectuind un fals in inscrisuri publice,mai este valabila ptr a pedepsii acea persoana.

Va multumesc
da, este valabila si in mod cert exista o cercetare penala in curs de desfasurare.
Multumesc ptr raspuns,citisem in alta parte ca dupa2 luni nu mai este valabila,poate intra sub incidenta altor infractiuni mai grave.
Este valabilă, termenul de 2 luni era incident doar dacă ar fi fost vorba despre o infracţiune pentru care acţiunea penală se pune în mişcare doar la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, ori infracţiunile de fals nu intră în această categorie.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
In cazul acesta termenul pentru depunerea plangerii penale este mai mare de 2 luni. Si dupa 1 an de zile se putea depune plangerea penala.
Va multumesc ptr raspunsuri,in cit timp se sesizeaza organele competente ,aproximativ.

Alte discuții în legătură

Fals si uz de fals ? Daniel Velicu Daniel Velicu Buna ziua as dori si eu o lamurire intr-un litigiu de munca : Prietena mea a fost data afara fara preaviz si iau fost date niste hartii tipizate dar ... (vezi toată discuția)
Plangere penala intarziata bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua. In luna mai 2010 am vandut niste marfa catre o societate comerciala. Administratorul acesteia mi-a platit cu 3 file CEC eliberate de un client ... (vezi toată discuția)