avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune

Buna ziua! daca am fost victima unei agresiuni in cat timp pot depune o plangere la Politie , se mai poate face ceva dupa o perioada de o luna de zile ?
Puteti face plingerea in 90 de zile.

Plângerea prealabilă
Art. 296
Termenul de introducere a plângerii prealabile
(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
(2) Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data când reprezentantul său legal a aflat despre săvârşirea faptei.
(3) În cazul în care făptuitorul este reprezentantul legal al persoanelor prevăzute la alin. (2), termenul de 3 luni curge de la data numirii unui nou reprezentant legal.
(4) Plângerea prealabilă greşit îndreptată se consideră valabilă, dacă a fost introdusă în termen la organul judiciar necompetent.
(5) Plângerea prealabilă greşit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent.
Ati fost la spital, aveti documente medicale? Ati scos CML? Aveti martori care au participat la eveniment? Daca nu aveti nici una nici alta, demersul devine inutil.
multumes !
Plangerea penala prealabila, actul de sesizare a organelor judiciare, trebuie depusa in termen de trei luni de la data cand persoana vatamata a cunoscut savarsirea faptei penale.


Altminteri, aceasta este tardiva, nu se mai poate proceda la punerea in miscare a actiunii penale.


Plangerea penala prealabila trebuie depusa numai de catre persoana vatamata.


Aceasta reprezinta un act de pedepsibilitate si de procedibilitate .
(actiunea penala nu poate fi exercitata in absenta acestui act ).





Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila, depusa de catre persoana vatamata.

Retragerea plangerii penale prealabila este operanta pana la ramanerea defintiiva a hotararii judecatoresti si reprezinta o cauza care inlatura raspunderea penala.



Dumneavoastra trebuie sa demonstrati prin mijloace de proba solide ca ati fost supus unei agresiuni.


Asadar, actele de lovire sunt demonstrare prin inscrisuri si declaratii de martor.


In lipsa mijloacelor de proba, condamnarea nu poate fi realizata.


Succes.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sanda2s sanda2s Buna ziua! In cazul plangerii penale pentru tulburare de posesie exista termen de formulare a plangerii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Plangere penala leona777 leona777 Buna ziua, as vrea sa stiu daca mai pot formula o plangere penala dupa ce a trecut 1 an de la data savarsirii faptei ? sau este tarziu acum, desi am certificat ... (vezi toată discuția)
Daune morale - vatamare corporala vladaniel vladaniel Buna seara! In urma unei altercatii, care a avut loc in data de 3 ianuarie, cel care m-a atacat si-a pierdut un dinte lovindu-l pentru a ma apara. Pana ... (vezi toată discuția)