AM PRIMIT DECIZIA DE CONCEDIERE, CU PREAVIZUL DE 20 DE ZILE LUCRATOARE, ASA CUM ESTE PREVAZUT IN CODUL MUNCII. MI-AM GASIT SI UN ALT LOC DE MUNCA, UNDE AR AVEA NEVOIE DE MINE CAT MAI REPEDE, DAR PERIOADA DE PREAVIZ NU S-A TERMINAT. AM DREPTUL SA PLEC DE LA FOSTUL ANGAJATOR SAU SUNT OBLIGAT SA RAMAN PANA EXPIRA PREAVIZUL DAT DE ACESTA?
Puteti incepe activitatea la noul loc de munca. La cel vechi veti figura ca absent nemotivat si pentru perioada lipsa nu veti primi salariu. Daca lipsa nemotivata poate provoca perturbari ale activitatii, angajatorul va putea sa va ceara daune pentru prejuduciul provocat.
Exista o solutie: revocarea deciziei de concediere si inlocuirea ei cu o decizie de incetare a c.i.m. cu acordul partilor ... vorbiti cu angajatorul dvs
S-AR PUTEA SA NU FIE DE ACORD CU SOLUTIA DATA, ADICA REVOCAREA DECIZIEI DE CONCEDIERE SI INCETAREA C.I.M. CU ACORDUL PARTILOR. CAUZA REALA A CONCEDIERII IN CAZUL MEU, NU ESTE CEA DIN DECIZIE. DECIZIA DE CONCEDIERE A VENIT IN URMA DEMISIEI FRATELUI MEU, CARE A LUCRAT LA ACEEASI SOCIETATE, A FOST, SA-I ZICEM, O RAZBUNARE, PRACTIC, DAR DIN PACATE NU PREA STIU CUM AS PUTEA SA DOVEDESC ACEST LUCRU.
Am inteles .. insa puteti incerca, avand in vedere ca se renunta la preaviz si la plata acestuia .... incercarea moarte n-are ..
p.s.
va adresez rugamintea sa nu mai postati cu majuscule ..este greu de citit si apoi este o incalcare a Reg. acestui Forum. Va multumesc pentru intelegere.
Codul muncii
samoila
am primit de la locul de munca o decizie de incetare a activitatii pe motive economice ,sunt obligat sa stau in preaviz sau nu ? (am avut contract pe per, ... (vezi toată discuția)