avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vechiul com executiv al asociatiei de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vechiul com executiv al asociatiei de proprietari refuza sa plece

Am avut Adunare generala extraordinara la Asociatia de proprietari si vechiul comitet refuza sa plece. Am reclamat la politie si la primarie, am fost azi cu reprezentantul primariei, insotit de politia locala, dar tot nu au vrut sa predea actele, sub motivul ca au facut plangeri penale impotriva noastra, ca am falsificat semnaturile. intalnirea a fost cu tipete si invectiva din partea dumnealor. Oamenii din Asociatie deja incep sa se agite. Care ar fi calea legala si cea mai scurta posibila pentru a debloca situatia? Va multumesc pentru rapunsuri.
Cel mai recent răspuns: ghitaf , utilizator 14:47, 27 Ianuarie 2013
Avand in vedere ca precizati promovarea de plangeri penale,va revine obligatia sa asteptati concluziile autoritatilor competente
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a
asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia
pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia.
Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune
suspendarea acesteia.
Art. 27. - Adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
a) alege si revoca din functie presedintele, membrii comitetului executiv si cenzorul sau membrii comisiei de cenzori a asociatiei de proprietari;

- daca s-a hotarat in sedinta A.G. schimbarea C.E . asta e , trebuie sa se supuna hotartarii A.G.

(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.

- ca urmare faceti plangere la Primarie ,Politie unde atasati si procesele verbale de schimbare din functie

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
In cazul nostru, fostul adminstrator nu s-a lasat demis (reziliat contract, fiind firma) nici de decizia comitetului executiv nici de hotararea adunarii generale. La intocmirea unui tabel cu semnaturi "Da sau NU reziliere contract", l-a convins politia ca proprietarii nu-l mai vor ca administrator.
Cred ca si in cazul Dvs. puteti intocmi un asemenea tabel cu toti proprietarii ca acestia sa semneze, in functie de preferinte, pe coloana "DA" - demitere comitet executiv sau pe coloana "NU" impotriva demiterii comitetului executiv.

Daca intruniti 50+1 "DA", va prezentati la politie si cereti sprijinul in punerea in aplicare a dorintei majoritatii proprietarilor cu obligarea predarii documentelor catre noul comitet ales prin adunarea generala convocata legal.
Sper sa va fi de folos aceasta solutie.
L.C.
Aici nu e firma, e persoana, si am inceput demersuri pentru cercetare disciplinara, ca sa il putem demite, conform codului muncii. Problema e ca am fost si cu primaria si politia, dar eu nu sar la bataie cum a facut vechiul presedinte. Problema este, daca nu vor sa predea actele ce putem face? Oamenii, in marea majoritate (mai sunt si cativa care il sustin, ca asta e lumea) vor sa fie schimbati. care ar putea fi solutia. Am cerut printr-un avocat (asa m-a sfatuit avocatul)ordonanta presidentiala (nu prea am inteles ce e aia) dar daca refuza si asa, cum sa luam actele?

Alte discuții în legătură

Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Anulare indemnizatie presedinte simonadrg simonadrg In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de ... (vezi toată discuția)