avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa radiat cf oug 44/2008
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa radiat cf oug 44/2008

buna seara
am constatat ca am un pfa care a fost radiat de onrc din 17.05.2010.Ideea este ca nu am stiut,am depus declaratii etc.Cum procedez pentru a readuce PFA-ul in functiune?La motuvul radierii este scris:neexercitarea dreptului de optiune in una din formele prevazute de oug 44/2008.Am mai citit pe forum dar nu am vazut nimic concret cum au procedat in acest caz.Pe site-ul anaf apare pfa-ul .
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:43, 26 Octombrie 2012
La registru trebuie infiintat altul, la ANAF personal nu stiu, dar cred ca intrucat inainte tineau de Primarii si nu de registru care acum trasnsmite on-line toate modificarile, d-voastra ati fost in culpa ca nu ati lucrat in legalitate, nu mai aveati nici o forma de organizare legala. Cred ca primul drum ar trebui sa fie ANAF si mai apoi problema rezolvata acolo sa mergeti la registru sa faceti altul.
S-a mai intalnit cineva cu acesta problema?cum a procedat,practic?
Sunt multe cazuri de acest fel de radiere. PFA a fost radiata pentru ca in termen de 2 ani de la publicarea OUG nr. 44/2008 nu ati optat pentru desfăşurarea activităţii în una dintre formele prevăzute de ordonanţă de urgenţă: a) individual şi independent, ca persoane fizice autorizate; b) ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale; c) ca membri ai unei întreprinderi familiale.
Persoanele fizice şi asociaţiile familiale prevăzute de Legea nr. 300/2004 care nu şi-au exercitat dreptul de opţiune, conform art. 39 din OUG nr. 44/2008, îşi încetează activitatea şi au fost radiate din registrul comerţului, din oficiu, fără nicio altă formalitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa raluca20raluca raluca20raluca Am deschis PFA in luna septembrie 2008 avand ca activitate principala 4619. Din venitul brut pe anul 2008 s-a retinut impozitul de 10 %-doar pentru cateva ... (vezi toată discuția)
Pfa radiata Miki&Eta Miki&Eta buna ziua.am avut o autorizatie pfa si in urma cu doi ani,am intrat in paternitate,iar acum as vrea sa prelungesc un ani pentru ca copilul meu are un handicap ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa de la rc fara stire! july_a34 july_a34 Buna ziua! Numele meu este Parvan Ioana si in 2006 am devenit persoana fizica autorizata pentru a putea cumpara un imobil de la stat in rate! Plata a fost ... (vezi toată discuția)