avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minor

Buna ziua.In urma unei relatii a rezultat un copil (o fata).L-am recunoscut.Insa nu l-am trecut pe numele meu deoarece fosta nu a dorit acest lucru,iar eu nestiind care sunt drepturile mele ca tata,am acceptat sa ramana pe numele ei.
Acum imi cere pensie intretinere,prima infatisare fiind in luna februarie 2013.
intrebarile ar fi:
-pot cumva sa trec fetita pe numele meu?daca tot ai platesc pensie de intretinere as avea si eu aceasta "pretentie".
-trebuie sa imi angajez neaparat avocat pana la prima infatisare,sau o pot face si apoi?
-eu doresc sa se termine acest proces cat mai repede,care ar fii caile de urmat pt solutionarea cazului cat mai rapid?
-prima infatisare in ce consta?ce se intampla defapt la prima aparitie in fata judecatorului?
Pensie ii veti plati oricum, indiferent ce nume poarta copilul, tot al dvs e. Nu-i veti puteti schimba numele fetitei daca mama nu e de acord, insa e dreptul dvs sa cereti in instanta, va fi greu insa sa dovediti ca e in interesul copilului sa i se schimbe numele.
Nu e neaparat nevoie de avocat, iar daca doriti sa se termine repede, mergeti cand veti avea infatisare cu adeverinta de salariu, vi se va fixa sa platiti maxim 1/4 ( daca nu mai aveti si alti copii) din salariul net. Daca nu aveti venituri, mergeti cu adeverinta de la fisc ca nu aveti venituri si se va fixa pensie raportat la salariul minim pe economie.
Daca va prezentati la termen, aveti si actele necesare, instanta se poate pronunta de la primul termen in ce priveste pensia.
Daca fiecare dintre parti, in afara de pensie mai cere si altele, veti mai primi si alte termene.
Pana la primul termen, puteti trimite o intampinare, adica raspunsul dvs in scris la cererea mamicii.. ca sunteti de acord, ca nu sunteti de acord.



Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Daca la rubrica "tata" din certificatul de nastere, figureaza numele dvs. atunci inseamna ca este copilul dvs. si aveti drepturi si obligatii!

Puteti formula si dvs. o cerere reconventionala prin care sa solicitati un drept de vizita (legaturi personale cu minorul).

Angajarea unui avocat, inca nu este obligatorie.

Va puteti oricand angaja avocat, dar termenele procedurale si actele ce trebuie facute numai la anumite termene procedurale, nu mai pot fi facute ulterior de catre avocatul ce il veti lua mai tarziu.

De regula la
"prima infatisare ... de fapt la prima aparitie in fata judecatorului"
se depune intampinare si, daca este necesar cerere reconventionala... si uneori, in anumite cazuri, chiar se pot propune probe... sau chiar administra probe!!!

Va recomand, totusi sa consultati un avocat in mod direct, caruia sa ii prezentati actiunea, si, in functie de motivele de fapt si de drept invocate in actiune, acesta va va invata/sfatui ce pasi sa urmati... apoi ramane ca dvs. sa decideti daca puteti sa mergeti fara avocat mai departe sau simtiti nevoia unui specialist care sa va fie alaturi pe tot parcursul procesului.
Cum s-a facut recunoasterea? :) Ca puteti sa contestati inclusiv recunoasterea de paternitate in anumite conditii :)
Si de ce ar contesta daca e intr-adevar copilul lui ?
recunoasterea s-a facut pur si simplu mergand la primaria apartinand orasului in care s-a nascut fetita.Am completat niste acte din care sa reiasa ca recunosc copilul ca fiind al meu.Acele acte le-am completat undeva pe holurile primariei.(nu cred ca are vreo importanta) pt ca fosta cunostea pe cineva de acolo si a zis ca sa nu mai asteptam la rand...Eu nefiind in relatii bune cu ea,am zis sa nu fac taraboi acolo in sensul ca eu doream sa trec copilul pe numele meu,si l-am lasat pe numele ei...iar in legatura cu recunoasterea paternitatii...m-am gandit si la asta,in sensul ca ea m-a anuntat ca este gravida dupa aprox o luna de cand noi eram despartiti...

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara 25% sau suma fixa. care este diferenta? DOLC DOLC Acum 3 ani de zile am divortat, iar in urma divortului trebuie sa platesc o suma fixa. Dupa 3 ani m-a dat in judecata pt marire. Eu nu am nici un venit in ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Patryss_88 Patryss_88 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea actiune: in urma relatiei de concubinaj cu tatal copilului meu a rezultat un baiat . Acus cca. 6 luni ne-am departit . ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Standardblue Standardblue Buna ziua MA numesc Andrei. Lucrez de 2 ani in Anglia si am 2 copii din 2 relatii diferite amandoi locuind in Romania. Primul copil are 17 ani si nu am fost ... (vezi toată discuția)