avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada paternitate

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea actiune: in urma relatiei de concubinaj cu tatal copilului meu a rezultat un baiat . Acus cca. 6 luni ne-am departit . Dansul nu plateste pensie alimentara drept urmare am inaintat cerere de plata a pensiei de intretinere .
Dansul a facut intampinare reconventionala in vederea contestarii filiatiei deoarece invoca infidelitatea mea precum si din prisma necorelarii tiimpului legal al conceptiunii.
Intrebarea mea este : as putea sa fac eu intampinarea ( am studii juridice ) sau este nevoie sa ma adresez unui avocat in aceasta faza a actiunii ?
Precizez ca copilul este al dansului 1000 % insa probabil a invocat aceasta tagada in vederea neachitarii pensiei de crestere copil


Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
Patryss_88, utilizator
În ce an s-a născut copilul?
In cazul dvs nu e vb de tagada, ci de contestarea recunoasterii paternitatii. Daca credeti ca va descurcati, nu sunteti obligata sa aveti avocat.
Contestarea filiaţiei, tăgada de paternitate şi contestarea recunoaşterii de filiaţie sunt trei acţiuni diferite privind filiaţia.

Dacă pun cap la cap cuvintele folosite de dvs. mai sus (concubinaj, contestarea filiaţiei, tăgadă) nu reuşesc să ajung la lungimea unei concluzii. Fie dumeavoastră, în postarea de mai sus, fie pârâtul-reclamant, în cererea lui reconvenţională, aţi făcut un fel de ...tocăniţă din condiţiile diferite de exercitare ale unor acţiuni diferite.

Pentru o acţiune de tăgadă ar trebui să existe şi un soţ în "ecuaţie". Nu-l văd ...povestit mai sus. Dacă nu există, înseamnă că acţiunea aleasă (tăgada) e ...paralelă cu dreptul.

Puteţi să scrieţi întâmpinarea (la cererea reconvenţională). Avocatul nu e obligatoriu. E preferabil...
Intradevar am facut o tocanita , actiunea reconventionala a dansului fiind actiune in contestarea filiatiei .( nefiind casatoriti ) - doar in mintea mea :D
Deci este totusi corect sa fac o intampinare la cererea reconventionala, sa inteleg ?
Studiile mele juridice nu sunt prea aprofundate deoarece am absolvit in anul 2011 si intre timp a intrat NCC si NCPC iar eu nu am profesat in domeniu . Consider ca sunt capabila sa ma reprezint singura insa intrebarea mea era daca considerati ca nu ar trebui sa risc mai ales ulterior deoarece as dori sa cer daune morale dat fiind ca in actiune aminteste despre infidelitate din partea mea.

Dat fiind ca el a introdus si actiune reconventionala consider ca trebuie sa introduc intampinare la actiunea reconventionala.
In anul 2011 e nascut copilul , deci au trecut 3 ani de la nasterea acestuia , nu se prescrie actiunea ?
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
gi-jane2, moderator
deci au trecut 3 ani de la nasterea acestuia , nu se prescrie actiunea ?

Nu, e imprescriptibila.

Alte discuții în legătură

Contestarea filiatiei/recunoasterii miruna.c miruna.c A s-a casatorit cu B, B fiind insarcinata in 6 luni A stia ca nu este tatal copilului, totusi, il recunoaste trecandu-l pe numele lui Acum B introduce ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui tatălui în certificatul de naștere Oana2319 Oana2319 Bună ziua,am un băiețel de 9 ani,in certificatul de naștere este recunoscut de un bărbat care nu este tatăl lui biologic. Acum cel care îi este tată ... (vezi toată discuția)
Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)