avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada paternitate

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea actiune: in urma relatiei de concubinaj cu tatal copilului meu a rezultat un baiat . Acus cca. 6 luni ne-am departit . Dansul nu plateste pensie alimentara drept urmare am inaintat cerere de plata a pensiei de intretinere .
Dansul a facut intampinare reconventionala in vederea contestarii filiatiei deoarece invoca infidelitatea mea precum si din prisma necorelarii tiimpului legal al conceptiunii.
Intrebarea mea este : as putea sa fac eu intampinarea ( am studii juridice ) sau este nevoie sa ma adresez unui avocat in aceasta faza a actiunii ?
Precizez ca copilul este al dansului 1000 % insa probabil a invocat aceasta tagada in vederea neachitarii pensiei de crestere copil


Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
Patryss_88, utilizator
Unele acţiuni privind filiaţia sunt prescriptibile, iar altele sunt imprescriptibile.

Pentru a afla dacă este prescribtibilă sau nu, trebuie să stabilim mai întăi CE fel de acţiune este.
Pentru a afla ce fel de acţiune este, trebuie să ştim CUM a fost stabilită filiaţia.

Dacă ..."dau în cărţi" (biblioteca din spate) eu aş putea să ghicesc cu şanse uluitoare acţiunea despre care poate fi vorba în speţă. Dar, dacă-mi cereţi să ghicesc şi câţi câmpi o fi bătut pârâtul reconvenţional prin cererea sa ...am şi eu limite :)

Filiaţia copilului din afara căsătoriei se stabilieşte prin recunoaştere sau prin hotărâre judecătorească.
Presupun că e prin recunoaştere (dacă ar fi fost vreo hotarâre, ne-aţi fi povestit mai pe larg).

Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contesată oricând şi de orice persoană interesată. (acţiune în contestarea recunoaşterii)

Buna ziua ,
Ieri am avut prima infatisare in cazul referitor la pensia alimentara si stabilirea domiciliului minorului la mine si programul de vizita al tatalui ( cerute de catre el ) in cererea reconventionala. Avocatul lui a cerut corelarea cu contestarea filiatiei insa avocata mea a spus ca se opune datorita nevoii minorului reale si continue de a fi intretinut . S-a amanat pt data de 6 sept , perioada in care se va face ancheta sociala de ambele parti .
In cazul referitor la filiatie inca nu avem un termen , dar intrebarea mea este : care este interesul av sau de a corela aceste 2 cazuri ? pentru ca oricum va fi obligat la plata intretinerii , iar in cazul ( 100 % improbabil ) in care nu este fiul sau eu voi fi obligata la restituirea sumei. Deci , care este interesul sau de a corela acestea ? sa inteleg ca pana la o decizie in cazul Acela nu se va obliga paratul la achitarea pensiei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea filiatiei/recunoasterii miruna.c miruna.c A s-a casatorit cu B, B fiind insarcinata in 6 luni A stia ca nu este tatal copilului, totusi, il recunoaste trecandu-l pe numele lui Acum B introduce ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui tatălui în certificatul de naștere Oana2319 Oana2319 Bună ziua,am un băiețel de 9 ani,in certificatul de naștere este recunoscut de un bărbat care nu este tatăl lui biologic. Acum cel care îi este tată ... (vezi toată discuția)
Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)