avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Garantie la contractul de furnizare a energiei ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Garantie la contractul de furnizare a energiei electrice

Buna seara.

Am o firma Intr.Individuala din anul 2011(alimentatie publica)
- am contract pentru furnizarea energiei electrice cu
-activitatea desfasuram in cladirea mea (proprietate personala)
-am primit de la furnizor un preaviz ca daca in termen de 10 zile nu platesc ........lei.garantie ,o sa-mi rezilieze contractul .findca:

"am refuzat incheiarea unui nou act aditional la contractul existent"

Acest act aditional cuprinde aceasta garantie.
-mentionez ca nici odata nu am fost cu plata facturi in restanta
eu asa am inteles ca acest garanti trebuie platit numai de rau platnici.
-doresc sa stiu daca trebuie sa platesc acest garantie sau nu.


Multumesc.


Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 11:26, 26 Octombrie 2012
Metodologia din 8 aprilie 2005 (Metodologia din 2005) pentru stabilirea garantiilor la consumatorii captivi de energie electrica rau platnici (Publicat in Monitorul Oficial 316 din 14 aprilie 2005 prevede ca:
6.2. Pentru consumatorul captiv rau platnic care solicita furnizarea energiei electrice dar caruia i-a fost reziliat contractul de furnizare a energiei electrice pentru neplata facturilor, furnizorul are dreptul sa conditioneze incheierea noului contract de furnizare a energiei electrice de constituirea de catre acesta a unei garantii stabilita potrivit pct. 5 din prezenta metodologie.
10.3. Valoarea si forma garantiei se vor inscrie in contractul de furnizare a energiei electrice, in cazul contractelor care se vor incheia dupa data intrarii in vigoare a prezentei metodologii sau intr-un act aditional la contractele incheiate inainte de data intrarii in vigoare a prezentei metodologii si care isi produce efectele de la aceasta data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract eon energie electrica danuta2002 danuta2002 Buna ziua. Am si eu o intrebare. In contractul de prestari servicii dintre eon si beneficiar nu ar trebui sa fie specificate toate taxele percepute in timpul ... (vezi toată discuția)
Chemat in judecata pentru plata energie electrica la un imobil vandut acum 12 ani ContSters233458 ContSters233458 Buna ziua! In luna noiembtie 2013 am fost actionat in judecata de către Eon pentru neplata unei facturi. Instanta mi-a cerut sa vin cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! daca legea privind plafonarea prețului la energie ... gabiliviu gabiliviu Bună ziua! Daca legea privind plafonarea prețului la energie electrică pentru alta proprietate detinuta se aprobă, ce se poate face in cazurile de mai ... (vezi toată discuția)