avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare Termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare Termica

Buna ziua,

Am o curiozitate si m-as bucura daca ar putea sa ma ajute cineva...Acum 2 luni am cumparat un apartament in Bucuresti, dar nu m-am apucat de renovare deoarece administratorul mi-a spus ca blocul va intra in reabilitare. Am asteptat, reabilitarea a inceput, dar acum m-am trezit ca mi se spune ca daca am termopane nu se vor schimba (indiferent daca sunt vai mama lor si mai au putin si cad din rama). Vreau sa intreb daca exista vreo baza legala in care se hotaraste cine beneficiaza sau nu de anveloparea vitrala.
Cel mai recent răspuns: trifoi1998 , utilizator 19:52, 26 Octombrie 2012
In conditiile in care intreg imobilul se afla in executia de imbunatatiri ,la ce faceti referire cand intrebati cine beneficiaza de anvelopare vitrala?
Anvelopare vitrala inseamna anveloparea suprafetelor vitrale (geamuri)
Ma refer la faptul ca eu, X-ulescu, am termopane de o calitate mai mult decat indoielnica. Prin urmare nu mai primesc termopane ca le am deja... Cel putin asta a fost raspunsul administratorului.. Nu cred ca exista nici o reglementare care sa stipuleze asta, dar vreau sa stiu daca exista un temei legal sau firma care reabiliteaza blocul scoate niste bani in plus pe cateva geamuri pe care nu le pune
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Adriantot, moderator
MariaAlexandrescu a scris:

Vreau sa intreb daca exista vreo baza legala in care se hotaraste cine beneficiaza sau nu de anveloparea vitrala.

Baza legala este contractul de reabilitare care are anexe, proiect, devize estimative... Solicitati conducerii asociatiei sa va arate aceste documente sau primariei care coordoneaza si plateste lucrarea.
Este posibil ca in contract sa fie prevazut schimbarea tuturor geamurilor ori numai a celor neschimbate din constructie.
Aici pe forum am vazut proprietari nemultumiti, si cred ca aveau dreptate, pentru ca in proiectul de reabilitare termica era prevazut schimbarea tuturor geamurilor si inchiderea tuturor balcoanelor cu termopane noi, chiar daca unii aveau termopane noi doar de 2-3 ani.
Nici vorba !! In Bucuresti, Primariile NU comunica absolut nimic Asociatiilor. Totul este secret: proiect tehnic, avize, etc. Nimeni n-a reusit sa vada documentatia de executie pentru "polisitrenizari". Daca reuseste cineva sa obtina o astfel de documentatie, cred ca ar fi in interesul tuturor daca ar comunica-o.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc ursulina ursulina Bună ziua! Locuiesc în sectorul 3 şi sunt administrator de bloc. Aş dori să ştiu nişte amănunte de la un administrator care a trecut prin anvelopare ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica csandra csandra Dreptul asupra proprietatii- Primaria obliga proprietarii apartamentelor din blocul in curs de anvelopare , sa schimbe termopanele existente , acolo unde ele ... (vezi toată discuția)