Dreptul asupra proprietatii- Primaria obliga proprietarii apartamentelor din blocul in curs de anvelopare , sa schimbe termopanele existente , acolo unde ele exista !
La termoizolarea unui bloc , exista obligativitatea de schimbare a termopanelor existente ( in cazul unui apartament proprietate personala )?
Multumesc anticipat .
Pentru raspuns la obiect,ete necesar sa furnizati minimum de date relevante
Autoritatea publica locala impune obligativitatea inlocuirii tocariei ferestre+usi existente ,in cazul executarii de modernizari eficienta energetica pe banii proprietarilor sau prin fonduri de la bugetul local ?
Daca executia modernizarii energetice se realizeaza prin fonduri asigurate integral sau partial de catre autoritatea publica locala,aceasta detine obligatia ca modernizarea sa raspunda exigentelor tehnice actuale ,respectiv modernizarea se realizeaza numai cu anumite materiale ,iar tocaria termopan trebuie sa intruneasca anumite caracteristici tehnice
Prin contractul de executie incheiat de catre primarie cu asociatia de proprietari se prevede obligatia ca lucrarea finala sa intruneasca anumite calitati si performante tehnice,respectiv sa fie instalate toate geamurile cu aceleasi caracteristici tehnice
Bine punctat ynocentta , dar reprezentantii asociatiei sunt " obligati " sa aduca la cunostiinta acest lucru proprietarilor ? sau fac cum li se dicteaza ? in special cand acel proprietar contribuie cu o cota aparte si mai este un lucru ; eu de exemplu am tocaria din 5 camere si 3 randuri de geam ( tripan) pai imi pune el asa ceva la reabilitare ?
Si inca o intrebare , la incheierea contractului reprezentantii asociatiei trebuie sa aduca la cunostiinta proprietarilor care sunt conditiile , cat ii revine fiecaruia daca contribuie cu o anumita cota , etc .
Multumesc - unde gasesc exact stipulate "anumite careacteristici tehnice "ale termopanelor - oficial si legal , nu din auzite .
Reprezentantii administratiei locale , sositi la usa nu au putut sa-mi dea caracteristicile si cu chiu cu vai am putut afla ca termopanele vor fi GEALAN (in prezent tot GEALAN exista )
Astept o indrumare in acest sens- m-am saturat de impuneri si minciuni !
La intrebarea mea legata de ce se intampla cu vechile termopane , cele existente in cazul schimbarii , aroganta a fost urmatoarea - "nu pierdeti nimic , le pastrati "- eu cred ca cineva isi bate joc de munca mea , de banii mei , de VIATA mea si nu numai a mea.
Multumesc din nou !
Nu va mai agitati degeaba. Solicitati in scris presedintelui asociatiei specificatia tehnica a geamurilor si ramelor termopan. In aceeasi scrisoare cereti sa va indice temeiul legal pentru schimbarea lor fortata . Trimiteti scrisoare prin posta - recomandata cu continut declarat si confirmare de primire .Pastrati bine confirmarea de primire. Cand primiti raspunsul (daca il veti primi vreodata) reveniti in forum.
Reprezentantilor administratiei locale le puteti da cu flit cand va mai deranjeaza. Daca au vreo problema trebuie sa se adreseze presedintelui asociatiei ,semnatarul contractului.
Asteptam noutati..
Cu toate ca astept si eu un raspuns , adresez aceasta intrebare doamnei / domnului ausfahrt , cum adica sa solicit in scris presedintelui sa mi prezinte specificatia tehnica a geamurilor si ramelor de termopan ? pai el nu este asa cum am mai spus obligat sa instiinteze proprietarii cu ceva de genul acesta : uitati ce vor sa ne faca cu ocazia reabilitarii , vor sa dam jos termopanele pe care le am pus noi proprietarii si vin ei cu ale lor .
Si de ce sa mai cheltui niste bani pe o recomandata cand pot sa ma adresez personal cu petitia unde sa mi dea numar de inregistrare , dar nu isi are rostul sa ma complic , pentru ca rolul lui este sa informeze proprietarii pentru aceasta lucrare , daca nu il bagam la banuiala !